maanantai 9. tammikuuta 2012

Appelsiinirahka

Kaikki ei ehkä muistele yläasteen kotitaloustunteja niin suurella lämmöllä kuin minä. Opettaja oli ihana ja porukassa oli kiva kokkailla. Ei ollut aikoinaan vaikeuksia tehdä päätöksiä valinnaisten aineiden suhteen. Taisivat olla pääasiassa kotitaloutta.

Parhaiten kotitaloustunneista on tainnut jäädä mieleen tämä appelsiinijälkiruoka.




APPELSIINI-RAHKAHYYTELÖ

3 appelsiinia
1 tlk maitorahkaa
3 liivatelehteä
½ dl vettä
1 dl kuohu- tai vispikermaa
(2 tl sitruunamehua)
2-3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vuoraa tarjoiluastia (tilavuudeltaan vajaa litra) 2 kuoritun appelsiinin viipaleilla.

Paloittele 1 appelsiini ja sekoita palat ja mausteet maitorahkan joukkoon.

Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen (½ dl).

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää liivateliuos rahka-appelsiiniseoksen joukkoon.

Lisää kermavaahto rahkaseokseen varovasti sekoittaen.

Kaada seos tarjoiluastiaan ja anna hyytyä kylmässä.

Kumoa hyytelö tarjoiluvadille.

Vinkki! Joukkoon voi myös sulattaa hieman (noin 80g) valkosuklaata. Pikaversiosta voi jättää liivatteet pois ja vähentää appelsiinien määrän kahteen.

6 kommenttia:

  1. Muistan, että tein tota yläasteella koko ajan!: D pitäisikin taas tehdä... kaunakohan kestää hyytymisessä?

    VastaaPoista
  2. Tämä on varmaan ollut melko suosittu ohje kotitaloustunneilla :) Luulisin että 2-3 tuntia riittää hyytymiselle. Itse pidin yön yli.

    VastaaPoista
  3. Yläastetunnelmissa täälläkin! :) Tuttu jälkkäri, en tosin muista tehneeni sitä koskaan kotona, vaikka se näyttääkin noin ihanan aurinkoiselta.

    Mä tykkäsin köksästä ja otin sitä valinnaiseksi oikein urakalla.

    VastaaPoista
  4. Nam! :) Me ei tuota tehty köksän tunneilla vaan pelkkää pikaversiota eli marjarahkaa tmv. Ihanan pirteältä näyttää!

    VastaaPoista
  5. Voi miten kaunis jälkkäri! Minulla on muutama liivatelehti, joita olen hyljeksinyt, enkä keksinyt käyttöä, joten tässäpä kokeilun paikka. Appelisiiniviipaleet näytävät niin hyviltä kuvassa!

    VastaaPoista
  6. Tämä on kyllä raikas ja muistoja herättävä jälkiruoka :)

    Campasimpukka: Välttelen myös liivatteen käyttöä. Tässä ohjeessa oli alunperin 4 liivatelehteä, mutta tuolla kolmella onnistui kyllä hyvin.

    VastaaPoista