maanantai 16. tammikuuta 2012

Aurajuustolla kuorrutettua lohta

Reilun kuukauden kuluttua meidän arki saattaa olla asteen verran kiireisempää. Ainakaan keittiössä ei tule vietettyä niin paljon aikaa mitä nyt. Eineksiin ei kumminkaan kosketa. Viikolla nautitaan helppoa ja nopeaa arkiruokaa, viikonloput herkutellaan.

Lohesta valmistuu helppoa ruokaa vähällä vaivalla.




AURAJUUSTOLLA KUORRUTETTUA LOHTA

700-800g lohifilettä
1 pala Aura-sinihomejuustoa
1 prk (150g) ranskankermaa
pala purjoa

Poista fileestä ruodot. Oman kokemuksen mukaan lohen ruodot on helpoin nyppiä keittiösaksilla. Ruoto napataan kevyesti saksen päähän ja nypätään ruodon suuntaan.

Nosta ruodoton filee kevyesti öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Murenna sinihomejuusto. Sekoita joukkoon ranskankerma ja hienonnettu purjo. Levitä sinihomejuusto-seos kalafileen päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa lisänä salaattia ja/tai perunoita.

3 kommenttia:

  1. Helppo ,maukas ,itse lisäisin vielä tuoretta tilliä ,niin olisi minun mieleen kaikki kohillaan ! HYVÄ ehdotus !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyl mie ripsauttaisin pikku hyppysellisen sitruunapippuria
      .

      Poista
  2. Kokeilin tätä noin viikko sitten. Laitoin toisenmerkkistä sinihomejuustoa, kun sattui olemaan kaapissa joutilaana (Lidlin Stilton), mutta hyvää tuli silti. Epäilytti vaan aluksi, että toimiiko ilman lisäsuolaa ja lisäsin vähän suolaa vuoan pohjalle ennen kun laitoin kalan siihen päälle, mutta olis varmaan riittänyt pelkästään tuo homejuuston suolakin.

    VastaaPoista