perjantai 27. tammikuuta 2012

Punajuuren ja vuohenjuuston toimiva liitto

Vuohenjuusto on hieno makuelämys ja hyvin monipuolinen juusto ruoanvalmistuksessa. Mikäli vuohenjuustoon ei ole vielä tutustunut, suosittelen lämmöllä! Mitä yksinkertaisemmin chèvreen tutustumisen aloittaa, sen paremmin oikea maku pääsee esiin.

Itse nautin vuohenjuustoa usein ihan vain sellaisenaan sulatettuna tai esimerkiksi broilerin, salaatin tai kasvisten kanssa.

Yhdistämällä vuohenjuuston ja punajuuren syntyy täydellinen makupari! Risotto on oivallinen ruokalaji tämän makunautinnon toteutukseen. Risotossa kaiken a ja o on kunnon risottoriisi. Itse käytän arborio-risottoriisiä, joka on ainoa meidän marketista saatava oikea risottoriisi.




PUNAJUURIRISOTTOA JA GRATINOITUA VUOHENJUUSTOA
4 annosta

1 reilun kokoinen punajuuri
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä tai voita
2 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl kana(- tai kasvis)lientä
2 dl raastettua parmesaania
ripaus suolaa
4 siivua vuohenjuustoa


Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi (leikkuulauta kannattaa suojata voi-tai leivinpaperilla). Kuori, hienonna ja freesaa sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää joukkoon riisi ja jatka freesaamista hetki. Sekoita joukkoon punajuuriraaste ja valkoviini. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon. Lisää lämmintä kanalientä vähän kerrallaan. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen kunnes kaikki neste on imeytynyt ja riisi on kypsää, noin 20 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu parmesaani.

Sillä aikaa kun riisi kypsyy, gratinoi vuohenjuustosiivut uunissa (ylävastuksen alla), kunnes juusto ruskistuu ja sulaa hieman.

2 kommenttia:

  1. Minulla on vieläkin tämä kombo kokeilematta, vaikka se tulee vastaan monessa paikassa:) Näyttää kyllä houkuttelevalta.

    VastaaPoista