perjantai 20. tammikuuta 2012

Schnitzel, olkaa hyvä!

Miehen suunnalta on tullut useampikin pyyntö saada schnitzeliä. Tuli vihdoin aika toteuttaa tämä toive.

Vuoden 2011 viimeinen Optio (nro 20/2011) oli kaikkea muuta kuin talousjuttuja sisältävä aikakauslehti. Makujen maailma- teemanumerossa oli sivujen täydeltä mielenkiintoista luettavaa. Mm. tämä schnitzel löytyy kyseisestä lehdestä.



JOE BEEFIN SCHNITZEL 4:lle

4 dl vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
4 kananmunaa
2,5 dl creme fraichea
1/4 tl raastettua muskottia
170 g panko-korppujauhoja (jauhoin itse korppujauhon kuivasta leivästä ja jätin sen hieman rakeiseksi)
100 g grana padano- juustoa
4 isoa, noin 5mm:n paksuista leikettä porsaan ulkofileestä
rypsiöljyä

anjovista
kapriksia
paistettuja kananmunia

Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautaselle. Sekoita toisessa astiassa kananmunat, creme fraiche ja muskotti. Laita kolmanteen astiaan panko-korppujauhot ja surauta muutaman kerran sauvasekoittimella, lisää raastettu juusto ja sekoita hyvin.

Pyöritä leikkeet yksi kerrallaan ensin jauhoissa ja ravistele liiat pois. Pyöritä sitten muna-kermaseoksessa ja lopuksi panko-juustoseoksessa. Aseta leivitetyt leikkeet lautaselle ja anna kuivua hetken aikaa jääkaapissa.

Lämmitä öljy pannulla. Paista leikkeet yksi kerrallaan noin 3 min per puoli, kunnes pinta on kullanruskea. Valuta ylimääräinen öljy talouspaperin päällä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pidä valmiita leikkeitä uunin matalassa lämmössä, kunnes kaikki on paistettu.

Tarjoa lisukkeena paistettuja munia, kapriksia ja anjovista.

3 kommenttia:

  1. Mielettömän rapean näköinen! Tuliko ihan kamala kärtsä?

    Pakko päästä ensi Saksan matkalla kunnon Schnitzelille...

    VastaaPoista
  2. Tuliko sellainen ihanan ilmava kuori, joka on irti lihasta? En ole itse saanut sitä aikaan sitten millään.

    Tusla, oivat schnitzelit saa Suomessa ravintola N:o 11:stä, Kuusitieltä Helsingissä.

    VastaaPoista
  3. Tusla: Ei kärtsänny normaalia enempää :)

    Jonna: Kuori oli ilmava ja rapea kun leikkeen söi suoraan pannun kautta. Uuni taisi vähän latistaa nautintoa :)

    VastaaPoista