sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Vaalivalvojaisia ja jotain suolaista

Pakastimessa oli pari kiloa joulun alla ostettua paikallisen leipomon valmistamaa voitaikinaa. Jotain suolaisia piirakoita siitä oli tarkoitus tehdä. Ensimmäisestä erästä tuli pasteijoita.





LOHIPASTEIJAT

voitaikinaa
lohta (myös kylmäsavulohi sopii hyvin)
tuorejuustoa (maustamatonta tai ruohosipulituorejuustoa)
keitettyä kananmunaa
ruohosipulia tai tilliä
suolaa
mustapippuria myllystä

voiteluun:
kananmunaa
(seesaminsiemeniä)


Ota taikina hyvissä ajoin sulamaan. Voitaikinan tilalla voi hyvin käyttää esim. rahkavoitaikinaa.

Valmista täyte. Keitä kananmunat koviksi ja hienonna. Pilko lohifilee pieniksi kuutioiksi.

Kauli sulanut taikina ohueksi (noin 3-4 mm:n paksuiseksi) levyksi ja leikkaa siitä pasteijamuotilla ympyröitä tai taikinapyörällä noin 8x8 cm:n kokoisia neliöitä.

Jaa täyte ympyrän (neliön) keskelle. Sivele reunat vedellä, taita ja painele kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripoittele päälle esim. seesaminsiemeniä.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes saavat kauniin värin.




PINAATTI-FETAPASTEIJAT

voitaikinaa
pakastepinaattia
fetaa
sipulia
(valkosipulia)
kananmuna
suolaa
mustapippuria myllystä

voiteluun:
kananmuna
(seesaminsiemeniä)


Sulata pinaatti ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna sipuli. Hauduta pinaatti ja sipuli voissa. Nosta pannu syrjään kun neste on haihtunut seoksesta. Lisää joukkoon murennettu feta ja mausteet. Vatkaa joukkoon kananmuna.

Kauli sulanut taikina ohueksi (noin 3-4 mm:n paksuiseksi) levyksi ja leikkaa siitä pasteijamuotilla ympyröitä tai taikinapyörällä noin 8x8 cm:n kokoisia neliöitä.

Jaa täyte ympyrän (neliön) keskelle. Sivele reunat vedellä, taita ja painele kiinni. Voitele pasteijat kananmunalla ja ripoittele päälle esim. seesaminsiemeniä.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes saavat kauniin värin.

1 kommentti:

  1. Hyvä idea! Pitääkin tuhota pakastimesta sinne unohtuneet taikinat.

    VastaaPoista