torstai 9. helmikuuta 2012

Paistettua hirvenfileetä ja uunijuureksia

Viime aikoina on paljon puhuttu kasvisten syönnistä. Moni suomalainen syö kasviksia alle suositusten. Itselläkin tässä olisi parantamisen varaa, vaikka marjoja, hedelmiä ja kasviksia melko paljon syödäänkin.

Kotimainen valikoima ei tähän aikaan vuodesta ole mikään kehuttava. Mutta kotimaisia juureksia on ympäri vuoden saatavilla, kuten myös kurkkua, tomaattia ja salaatteja. Ja näillä perusjutuillahan saa jo kivasti kasviksia ruokavalioon.

Juureksista syntyy helposti maukas lisäke. Tarvitsee vain kuoria ja pilkkoa ainekset uunivuokaan, lorauttaa päälle öljyä ja ripotella hieman mausteita. Uuniin ja valmista tuli.


PAISTETTUA HIRVENFILEETÄ, UUNIJUUREKSIA JA CAFÉ DE PARIS- KASTIKETTA 4:lle



UUNIJUUREKSET

8-12 perunaa (koosta riippuen, noin 2 perunaa/ ruokailija)
3-6 porkkanaa
1-2 palsternakkaa
1-2 punasipulia
valkosipulinkynsiä
rypsiöljyä
(suolaa)
timjamia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja lohko juurekset ja sipulit. Levitä lohkot (leivinpaperilla vuorattuun) uunivuokaan tai uunipellille. Kaada päälle öljyä ja mausta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

Alensin uunin lämpöä puolen tunnin jälkeen 150 asteeseen ja laitoin suolalla ja timjamilla maustetun fileen (noin 500g) uuniin juuresten kanssa noin 15 minuutiksi (sisälämpötila noin 55 astetta), jonka jälkeen paistoin nopeasti fileelle kauniin pinnan kuumalla pannulla ja annoin vetäytyä noin 15 minuuttia.

CAFÉ DE PARIS- kastike

100 g Café de Paris-maustevoita
noin 2 dl kermaa

Kuumenna kerma kattilassa. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää maustevoi ja jatka kuumentamista kunnes maustevoi on sulanut kerman joukkoon.

1 kommentti:

  1. Café de Paris- maustevoin ohje löytyy tuolta :)

    http://pataporisee.blogspot.com/2011/04/lehtipihvi-ja-cafe-de-paris-voi.html

    VastaaPoista