sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Puuhellan lämpöä ja lettuja

Kyllä on ollut kaunis, mutta niin kylmä viikko. Kuinkahan sitä viime vuonna selvittiin niistä 30 asteen pakkasista, jotka kestivät ties kuinka kauan. Toivottavasti vastaavaa ei ole luvassa tälle vuodelle.

Keittiön puuhella on tuonut lisälämpöä tupaan. Siinä samalla on paisteltu myös lettuja.



LETTUTAIKINA

2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl kivennäisvettä
2½ dl vehnäjauhoja (tai 1½ dl vehnäjauhoja ja 1 dl ohrajauhoja)
1½ tl suolaa
2 rkl öljyä tai voisulaa
voita paistamiseen

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota vähintään 30 minuuttia.

Paista taikinasta lettuja (valurautaisella) ohukaispannulla.

Tarjoa lisänä esimerkiksi marja- tai omenahilloa, marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Rakastan lettuja. Mutta näillä pakkasilla kadehdin erityisesti sitä teidän puuhellaa. Meillä vaan patterit paukkuu.

    VastaaPoista
  2. Meillä oli yhtenä aamuna vaivaiset +14 astetta lämmintä. Onneksi on puuhella, jonka avulla saatiin edes vähän lisälämpöä :)

    VastaaPoista