keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Paistia ja leipää

Viikonlopulta jäi paahtopaistia sen verran yli, että sitä riitti myös leivän päälle ja väliin.

Ruokavieraita tulossa? Jos kaipaa vinkkiä aterian suunnitteluun, kannattaa kurkata Pentikin sivuille! Sivuilta löytyy herkullinen inspiroidu- sivusto. Sinne on ilmestynyt uusia reseptejä kauniiden kuvien kera. Itse inspiroiduin tekemään paahtopaistisandwichejä.




PENTIKIN PARAS PAAHTOPAISTISANDWICH 4:lle

12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
400 g paahtofilettä
3 suolakurkkua
1 punasipuli
1 jääsalaatti
n. 1 rkl karkeaa dijon-sinappia
1 tl hunajaa (itse jätin pois)
1 dl majoneesia
8-16 oliivia
8-16 cocktailtikkua
suolaa ja pippuria

Mausta paahtofile suolalla ja pippurilla. Paahda molemmin puolin kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä. Kypsennä filettä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sisälämpö on 52 astetta ja liha jää roseeksi. Anna vetäytyä.

Valmista kastike sekoittamalla majoneesi, hunaja ja sinappi keskenään. Viipaloi suolakurkut ja kuorittu punasipuli. Paahda leivät rapeiksi paahtimessa. Leikkaa paahtofile ohuiksi siivuiksi tai osta kaupan lihatiskiltä valmiiksi siivutettua lihaa.

Yhteen paahtopaistisandwichiin tulee kolme viipaletta leipää. Levitä sinappimajoneesia ohuelti leipäviipaleelle ja revi salaatista lehti kahdelle viipaleelle. Lisää salaatin päälle suolakurkkua, sipulia ja lihaa. Nosta leivät päällekkäin. Pujota oliivit cocktailtikkuun, kiinnitä leivät tikulla ja leikkaa leivät puoliksi tai neljään osaan. Tarjoile perunalastujen ja raikkaan salaatin kera.

Ja sitten paahtopaistileipiä...




PAAHTOPAISTILEIPÄ

leipää (maalaisleipä, ciabatta, focaccia tms.)
pestoa
jääsalaattia tai rucolaa
tomaattia
paahtopaistisiivuja
marinoitua punasipulia
aiolia
mustapippuria myllystä

4 kommenttia:

  1. Molemmat näyttävät todella maistuvilta. Onko herkkulakko jo loppunut?

    VastaaPoista
  2. Kyllä tässä on herkuteltu jo kolme viikkoa, koko lakon edestä =)

    VastaaPoista
  3. Siinä tapauksessa, onneksi olkoon ;-)

    VastaaPoista