sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Sunnuntaipaisti

Ihanan, aurinkoisen sunnuntain kunniaksi tänään syötiin mehevää paahtopaistia. Aterian alkuperäinen ohje on peräisin Kotiliesi- lehdestä useamman vuoden takaa.



PAAHTOPAISTI

600 g paahtopaistia
2 porkkanaa
pala selleriä
1 sipuli
½ rkl mustapippuria myllystä
1-2 rkl suolaa
4 dl vahvaa lihalientä

Sido paisti. Kuumenna paistinpannu, ruskista paisti joka puolelta, lisää juures- ja sipulilohkot. Huuhtaise pannu ja ota pannun huuhdeliemi talteen.

Kuumenna uuni 125- asteiseksi. Mausta joka puolelta ruskistettu paisti suolalla ja mustapippurilla. Nosta paisti uunivuokaan ja lisää juurekset ja lihaliemi.

Kypsennä paistia uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes paistin sisälämpötila on 57 astetta.

Ota paisti uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä kypsennyksen jälkeen noin 15 minuuttia. Ota paistinliemi talteen ja valmista kastike.

PAISTINKASTIKE

3 dl paistinlientä
2 dl kuohukermaa
1 rkl dijon-sinappia
ripaus sokeria
1 rkl voita
1 rkl hakattua persiljaa
(1 dl konjakkia)

Laita kattilaan paistinliemi, kerma ja sinappi. Keitä kastiketta kokoon ilman kantta, kunnes jäljellä on noin 3 dl. Lisää ripaus sokeria, nokare voita, hienonnettua persiljaa ja konjakki. Älä enää keitä kastiketta. Tarkista maku!

YRTTISET PAISTINPERUNAT

2-3 kpl/ ruokailija edellisenä päivänä keitettyjä perunoita
hienonnettua ruohosipulia
(hienonnettua basilikaa) 
hienonnettua persiljaa
1-2 valkosipulinkynsi
nokare voita
ripaus suolaa

Sulata voi pannussa. Lisää lohkotut perunat, yrtit ja valkosipuli. Anna paistua pannulla välillä käännellen. Mausta suolalla.

RAKUUNAPORKKANAT

3 porkkanaa
1 dl vettä tai kasvislientä
½ rkl voita
½-1 tl kuivattua rakuunaa

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuumenna vesi tai kasvisliemi kattilassa. Lisää porkkanat ja keitä ne kypsiksi. Lisää kypsien porkkanaviipaleiden joukkoon nokare voita ja mausta rakuunalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti