maanantai 30. huhtikuuta 2012

Hauskaa vappua!




MUNKKIRINKELIT  20 kpl
(tavallinen pullataikina)

25 g hiivaa
2,5 dl vettä, maitoa tai vettä + maitojauhetta
1 kananmuna
vajaa 1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
8 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1 litra rypsiöljyä paistamiseen

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Leivo taikinasta 20 pikkupullaa. Siirrä pullat pellille leivinpaperin päälle. Kohota pullat liinan alla vedottomassa paikassa.

Kuumenna öljy 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskettuu kauniisti minuutissa. Ota kohonnut pulla ja paina sormesi keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri. Pane rinkeli kuumaan öljyyn ja kypsennä 2-4 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1 - 2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Paista toinen puoli. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.

Pyörittele rinkelit lämpiminä sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti