perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kahvipöydän klassikko

Charlotte Russe on helppo vaikkakin hieman aikaa vievä suussa sulava jälkiruoka kahvipöytään. Kääretortun voi tehdä itse, mutta kaupan valmiilla kääretortulla voi oikaista ja se onkin vallan hyvä vaihtoehto tähän. Valmis kääretorttu tuo myös sopivasti makeutta, eikä mansikkatäyte kaipaa ylimääräistä sokeria.




MANSIKKAINEN CHARLOTTE RUSSE

1 mansikkakääretorttu (esim. Pirkka)

mansikkatäyte:
2½ dl vispikermaa
4 dl vaniljajogurttia
5 dl pakastemansikoita
7 liivatelehteä

Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla ja kääretorttuviipaleilla.

Mansikkatäyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan jogurtti. Valuta sulaneista mansikoista noin ½ dl mansikkamehua myöhempää käyttöä varten. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää jogurtti-kermaseokseen. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kiehuvaan mansikkamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa tarjoilualustalle ja poista kelmu. Koristele charlotte russe kesäaikaan tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti