sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Munapula

Meidän taloudessa selvittiin hyvin joulun voipulasta. Jääkaappi alkoi täyttymään voipaketeista jo marraskuussa, eikä meillä ollut jouluna tietoakaan pulasta voin suhteen. Mutta kuinkas käy nyt munapulan kanssa. Meidän marketista on kuulemma kanamunat jo lähes loppunut. Saa nähdä kuinka käy, onko munia enää kun seuraavan kerran kauppaan menee...?

Jos jollakulla tilanne näyttää yhtä huolestuttavalta kuin meillä. Kannattaa kurkata Makuja-sivuille. Siellä annetaan vinkkejä, kuinka kananmunan voi korvata ruoanlaitossa.

Viimeiset kananmunat meni tähän pannukakkuun. Eikä edes kovin paljoa harmita, sillä hyvää oli.




VUOHENJUUSTOPANNUKAKKU

3 kananmunaa
½ litraa maitoa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
vajaa 1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g vuohenjuustoa (Sainte Maure)
1 rasia kirsikkatomaatteja
mustia oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta sekä vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi ja vatkaa joukkoon loput maidosta. Anna turvota vähintään 30 minuuttia.

Vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan noin 24 cm uunivuokaa. Kaada taikina vuokiin. Asettele taikinan päälle halkaistut kirsikkatomaatit, viipaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit sekä vuohenjuusto. Rouhi pinnalle hieman mustapippuria myllystä.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pannukakut ovat kauniin värisiä. Tarjoa salaatin kera.

1 kommentti: