tiistai 24. huhtikuuta 2012

Uunidonitsit

Helpot ja vähärasvaiset donitsit valmistuvat kätevästi donitsipellillä. Jos kumminkin perinteiset donitsit kiinnostavat enemmän, täältä löytyy ohje.




SITRUUNAISET DONITSIT
12 kpl

2 kkp vehnäjauhoja
2 tl (kukkurallinen) leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ kkp sokeria
2 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
(1 tl sitruunankuorta raastettuna)
1 kkp maitoa
1 rkl voisulaa

kuorrutus:
40 g voita
2,5 dl tomusokeria
1/4 dl maitoa
punaista elintarvikeväriä
nonparelleja

Sekoita kuivat aineet ja lisää muut. Voitele donitsipelti ja pursota taikina vuokiin. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kumoa donitsit. Puhdista donitsipelti ja tee uusi pellillinen donitseja.

Kuorrutus:
Sulata voi kattilassa. Anna jäähtyä hetken. Lisää tomusokeri ja maito ja vatkaa seos tasaiseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä. Lisää tippa kerrallaan. Dippaa donitsit (ripeästi) kuorrutteeseen ja koristele nonparelleilla.

6 kommenttia:

  1. Onko minkälaisesta kahvikupista kyse? Muumimukillinen kenties? :)

    VastaaPoista
  2. Jonna: Kiitos :)

    ThunderBeer: Mielummin sellainen perinteinen kahvikuppi. Muumimuki on vähä turhan iso. Tilavuus saisi olla aavistuksen reilu 1½ dl :)

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkuja! En edes tiennyt että donitsipeltejäkin on olemassa! :D

    VastaaPoista
  4. Löysin tän ohjeen ja olen yrittänyt tehdä monta kertaa. Itse donitsi onnistuu kyllä, mutta kuorrutus ei vain tahdo luonnistua. Kuinka sinä saat sen kestämään donitsin pinnalla ? Vaikka donitsit ovat kuinka kylmiä jo niin aina se kuorrutus uppoaa sinne sisälle. Onko mitään vinkkejä tällaiseen ongelmaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos palautteesta! En nyt muista tarkalleen kuinka tuo kuorrute minulla käyttäytyi. Täytyy tehdä uusinta tässä lähipäivinä. Palaan asiaan :)

      Poista