maanantai 28. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi - Kasvispannukakku

Kauppareissun jälkeen meidän jääkaapissa on useampi maitopurkki. Avatessa uutta purkkia ei aina huomaa tarkistaa päivää ja jääkaappiin saattaa jäädä maito, jonka parasta ennen- päiväys on menossa umpeen. Avaamaton päivän vanha maito on toki vielä juotavaa, mutta jos sille haluaisi keksiä muuta käyttöä voi siitä paistaa joko makean tai suolaisen pannukakun.




KASVISPANNUKAKKU

8 dl maitoa
3 munaa
noin 1 tl suolaa 
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 eriväristä paprikaa
punasipulia
aurinkokuivattuja tomaatteja
mustia oliiveja
150-200 g fetaa
25 g sulatettua voita
mausteet (timjami, basilika, mustapippuri, suola)

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen. Lisää voisula. Anna taikinan levätä puolisen tuntia. Huuhdo ja viipaloi paprikat ja punasipuli. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja puolita oliivit. Kuutioi feta. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää täytteet ja mausta. Paista 225- asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Kasvispannukakku on kyllä loistava idea! vatsa tulee täyteen ja saa jääkaapista erilaiset jämät käytettyä :) pitääpä laittaa testiin.

    VastaaPoista
  2. Suolainen pannukakku on kyllä maukas, helppo ja siihen voi tosiaan käyttää mitä kaapista löytyy. Jo pari kolme täytettä riittää. :)

    VastaaPoista