torstai 10. toukokuuta 2012

Hävikkiherkku

Toisen herkku voi olla toisen hävikki. Toisille maistuu ylikypsät banaanit mutta itse en suuremmin nauti niiden syömisestä sellaisenaan. Kun banaaninkuoren pääväri muistuttaa enemmän ruskeaa kuin keltaista käytän sisällön mielummin leivontaan kuin syömiseen. Banaani tuo leivonnaisiin mehevyyttä. Ja suklaan kanssa siitä syntyy maukas makupari.




BANAANI- SUKLAAPULLAT

25 g hiivaa
2,5 dl vettä, maitoa tai vettä + maitojauhetta
1 kananmuna
vajaa 1 dl sokeria
1 tl suolaa
½ rkl kardemummaa
8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

täyte:
2 kypsää banaania
75 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 tl kanelia

koristeluun:
taloussuklaata ja tomusokeria

Valmista ensin pullataikina. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

Kauli kohonnut pullataikina suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Soseuta banaanit haarukalla. Levitä taikinalevylle rasva ja banaanisose. Sirota pinnalle sokeri ja kaneli. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta noin 20 palaa. Aseta pullat leikkauspinta ylöspäin muffinsi(tai pulla-)vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.

Voitele pullat kananmunalla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Koristele jäähtyneet pullat sulatetulla suklaalla ja tomusokerilla.

5 kommenttia:

  1. Minäkin varmasti tykkäisin banaanista tässä muodossa, kun se ei muuten herkkuani ole. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä vinkki meillekin, koska minä tykkään muiden mittapuilla raaoista banaaneista- keltaista, ei ollenkaan ruskeaa ;-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä. Heitän niin usein ruskeaksi muuntuneita banaaneja pois. En enää! :)

    Jenni

    VastaaPoista