perjantai 11. toukokuuta 2012

Sesonkiherkkua sunnuntaille

Keväisten juhlien sesonkiherkku on tuore parsa. Sunnuntaiaamu. Pala parsapiirakkaa, siivu mansikkaista charlotte russea ja kahvit. Nam. Juon tällä kertaa äitienpäiväkahvini jossain muualla kuin kotona ja siksi olen nauttinut parsapiirakkaa jo viikolla.



PARSAPIIRAKKA

pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

täyte:
nippu parsaa
100 g parmesaania (raastettuna)
3 dl kermaa
3 kananmunaa
ripaus suolaa

Nypi hieman pehmennyt voi ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikina pakattavaan muotoon ja kääri kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele noin 21cm x 31cm piirakkavuoka. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Kääri taikinalevy kaulimen ympärille ja nosta se varovasti vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoja vasten.

Valmista täyte. Puhdista parsat, poista tyvestä puumainen osa ja kuori parsat. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Jäähdytä parsat heti keittämisen jälkeen kylmässä vedessä, jotta kypsyminen pysähtyy ja kaunis väri säilyy.

Sekoita kerma, munat ja juustoraaste. Kaada seos pohjan päälle. Asettele parsat piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos piirakka tummuu pinnasta liikaa.

Vinkki! Jos käytät pienempää piirakkavuokaa, täytteeseen riittää 2 dl kermaa ja 2 kpl kananmunia. Valmiin piirakan päälle voi paistaa ja hienontaa pekonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti