perjantai 22. kesäkuuta 2012

Mansikkaunelma

Mansikkakakku, muodossa missä tahansa, on kesän ykkösjuttu. Maukasta keskikesän juhlaa!






KESKIKESÄN MARENKIUNELMA

125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1½ sokeria
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa
mansikoita
(tomusokeria)

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Ota iso piirakka- tai kakkuvuoka (halk. noin 28 cm) ja levitä pohjalle leivinpaperi.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhot ja sekoita ne vuorotellen maidon kanssa voi-sokerivaahtoon.

Levitä taikina vuokaan.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen valkuaisvaahdon joukkoon. Marenkimassa on valmista kun kulhon voi kääntää nurinpäin ilman että massa liikahtaa. Levitä marenkimassa pohjan päälle.

Paista kakku 180-asteisen uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Kunnes marenki on saanut aavistuksen väriä. Anna kakun jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja koristele mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Mansikat, marenki ja kermavaahto sopivat kyllä täydellisesti yhteen!: )

    VastaaPoista
  2. Tätä aion kohta testata, nam. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista