torstai 7. kesäkuuta 2012

Mazariini

Muropohja, mehevä mantelitäyte ja kauden herkkuja, niistä on maukas piirakka tehty. Ja tähän aikaan vuodesta se piirakkaan laitettava herkku on tietysti raparperi.




RAPARPERI- MAZARIINIPIIRAKKA

pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
100 g voita (kylmä)
1 kananmunan keltuainen

mazariinitäyte:
160 g mantelimassaa
75 g voita (huoneenlämpöinen)
1 kananmuna
1 kananmunan valkuainen
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

3-4 raparperin vartta
1 rkl fariinisokeria

mantelimassa:
80 g mantelijauhetta
80 g tomusokeria
1 rkl kananmunan valkuaista

Pohja:
Sekoita pohjan ainekset nopeasti esim. monitoimikoneessa (tai käsin). Painele taikina irtopohjaiseen (halk. n. 25cm) piirakkavuokaan. Siirrä pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytettä.

Mantelimassa:
Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri. Lisää joukkoon noin yksi ruokalusikallinen valkuaista. Sekoita ainekset keskenään kiinteäksi massaksi. Hätätapauksessa kelpaa kaupan mantelimassa.

Täyte:
Kuori ja paloittele raparperit kattilaan. Lisää sekaan 1 rkl fariinisokeria ja tilkka vettä. Hauduta raparperinpaloja hetki kannen alla. Jäähdytä.
Sekoita mantelimassa huoneenlämpöisen voin kanssa esim. puuhaarukkaa apuna käyttäen. Lisää kananmuna ja valkuainen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita. Levitä mazariinitäyte piirakkapohjalle.
Ripottele raparperinpalat (ilman kattilassa olevaa lientä) mazariinitäytteen päälle.

Paista raparperi- mazariinipiirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa raparperi-mazariinipiirakka vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti