tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kappas, kantarelli se siellä pilkistää

Sateet on tehnyt tehtävänsä niin hyvässä kuin pahassakin. Sienien suhteen hyvässä. Metsälenkki todisti, että kantarellia on tulossa taas ihan reippaasti. Loppuviikkoon kun vielä malttaisi odottaa ennen kuin ensimmäiset makupalat laittaisi pannulle.

Pääsin viime syksynä sienimetsälle asiantuntevassa seurassa. Mukavaa oli, vaikka sienisaalis ei kovin kirjava sillä kertaa ollutkaan. Odotan jo innolla uutta sienisesonkia ja pitkiä metsäretkiä samaisessa seurassa.
Jos joku on hankkinut itselleen Suomalainen sienikirja- nimisen sienestäjän aapisen, kannattaa ottaa huomioon kirjassa esiintyvä paha erhe. Kirjan tunnistustaulukossa sivulla 105 valkoisen herkkusienen ja valkokärpässienen otsikot ovat vaihtaneet paikkaa.


Valkokärpässieni on tappavan myrkyllinen

Toivo on jo menetetty kantarellikoiran suhteen, mutta sitäkin parempi sieni- ja marjakaveri Ransusta on tullut.


3 kommenttia:

 1. uusavuton nykysienestäjä11. heinäkuuta 2012 klo 0.14

  Näiden sienikirjoissa ilmenneiden "inhimillisten virheiden" (ts. tekijän ja kustantajan huolimattomuuden ja laiskuuden) vuoksi nykysienestäjän täytynee ottaa kokonainen kirjasto mukaan sieniretkelle. Yhteenkään opukseen kun ei taida sellaisenaan voida luottaa.

  Mutta onneksi kanttarellit sentään yleensä tunnistaa. Kovin ovat aikaisia, mutta ihanan näköisiä!

  VastaaPoista
 2. Meillä ei kesäparatiisissa oikein ole ollut sateista viime viikkoina. Löysin muutaman pikkaraisen rellin, mutta kovin olivat kuivia, en meinannut edes tunnistaa... Kunnon sadetta odotellessa!

  VastaaPoista
 3. Juu on se kumma kun tuollaisia virheitä sattuu. Mitä järkeä tehdä sienikirja jos kukaan ei tarkista sen sisältöä ennen julkaisua.

  Siitä onkin ilo kaukana kun sienimetsällä kantaa mukanaan repullisen sienikirjoja jos vaikka johonkin niistä voisi luottaa.

  Itse olen kyllä niin uusavuton etten lähde sienikirjan kanssa metsään, mielummin osaavan sienestäjän kanssa :)

  Tusla: Toivotaan (maltillisia) sateita myös teidän paratiisiin ja maukasta satoa :)

  VastaaPoista