perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kastike paistetulle kalalle

Sitruuna-voikastike kruunaa kesäisen kala-aterian. Tämä nopea kastike sopii erityisesti paistetulle kalalle. Hyvää esimerkiksi ahvenen, kuhan tai lohen kanssa. Kastikkeen valmistuksessa on muutama vaarallinen kohta. Kastike saattaa juoksettua kun lisäät sitruunamehun kermakastikkeen sekaan. Älä käytä kermaa, keltuaista ja sitruunamehua jääkaappikylminä vaan ota ne ajoissa huoneenlämpöön.





SITRUUNA-VOIKASTIKE

50 g voita
1 tl vehnäjauhoja
1½ dl kermaa
1 kananmunan keltuainen
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
(tuoretta tilliä tai ruohosipulia)

Sulata voi teräskattilassa/pannulla/kasarissa. Lisää joukkoon vehnäjauhot vispilällä sekoittaen. Älä kuumenna liikaa. Nosta kattila sivuun.

Sekoita hieman jäähtyneen voin joukkoon kerma, keltuainen ja sitruunamehu. Nosta kastike takaisin liedelle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä päästä kastiketta kiehumaan, koska tällä on tapana juoksettua helposti. Mausta. Nauti paistetun kalan ja uusien perunoiden kanssa.



6 kommenttia:

  1. kiitos ohjeesta! just tein satsin kalan kanssa huomiselle duunievääks, vaikuttaa, että toimii keskenään hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Hei. Kokeilim tänään itsekkin tuota kastiketta. Mitähän tein väärin kun kastike vaikutti härskiintyvät heti kun lisäsin sitruunamehun. Muuttu siis sellaiseksi hyhmäräiseksi mutta pysy kuitenkin kasassa. Ohjeitten mukaan ja järjestyksessä tein. Kuumensin kastiketta mutta en keittänyt enkä huomannut että rakenne olisi siitä enää mitenkään muuttunut. Kastike muuten muuttuikin paksuksi jo heti kerman lisäysvaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Pahoittelen epäonnistunutta kastiketta! Tarkensin ohjeistusta kommenttisi jälkeen. Sitruunalla ja kermalla on viha-rakkaussuhde tässä kastikkeessa. Sitruuna juoksettaa tuon kastikkeen helposti ja siinä vaiheessa ei ole enää mitään tehtävissä. Tuota voi-vehnäjauhoseosta kannattaa hieman jäähdyttää ennen kuin siihen lisää kerman ja muut ainekset. Ainekset kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön eikä suoraan jääkaapista. Kastike on herkullinen onnistuessaan.

      Poista
  3. Hyvin onnistui kun jäähdytti voi-jauhoseoksen ja kaikki muut ainekset olivat huoneen lämpöisiä kun lisäsin ne voihin. Hyppysellinen suolaa ja sokeria niin tuli todella hyvää. Koostumus oli täydellinen, kermainen ja paksu. Kiitos hyvästä ohjeesta

    VastaaPoista
  4. Kokeilin ensimmäistä kertaa tänään (13.12.) ja onnistui todella hyvin, toimi erinomaisesti voissa paistetun kuhafileen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sari! Kiitos kommentistasi. Mukava kuulla, että maistui! Sitruuna-voikastike kuhan kera on yksi meidän perheen suosikeista. :)

      Poista