maanantai 2. heinäkuuta 2012

LuoMUNA

Jo viime kesänä siitä haaveilin. Talvella meinasin repiä hiuksia päästäni kun ne loppuivat niin jääkaapista kuin kaupastakin. Mutta nyt, ei tarvitse murehtia munapulasta. Nyt nautitaan omasta kotikanalasta, tosin pienestä sellaisesta. Meille muutti juhannusviikolla 6 kanaa ja kukko. Ensimmäiset munat syötiin välittömästi. Nyt niitä alkaa jäämään jo hieman varastoonkin.

Oli ilo tarjota vieraille omista munista tehtyä munavoita ja karjalanpiirakoita. Kevennän munavoita usein raejuustolla.
MUNAVOI

2 kananmunaa
25 g voita
raejuustoa
(ruohosipulia)

Keitä kananmunia reilussa vedessä noin 8 minuuttia. Laske päälle kylmää vettä, jotta kuoret irtoavat paremmin. Anna jäähtyä pari minuuttia. Kuori munat ja hienonna ne voin joukkoon. Lisää sekaan muutama reilu ruokalusikallinen raejuustoa ja hienonna sekaan tuoretta ruohosipulia.

6 kommenttia:

 1. Kuulisin mielelläni lisää kanalastanne! :)

  VastaaPoista
 2. Komea on kukka ja kauniit kanaset! :) Aika idyllista ja taatusti herkullista.

  VastaaPoista
 3. Voi että, oma kanala, mukava juttu varmasti! Vanhemmillani on ollut muutamana kesänä viereiseltä maatilalta "lainassa" muutaman kanan lauma kera kukon ja joka päivä sai niiden kopista käydä keräämässä tuotokset :) Mukavaa seurattavaa.

  VastaaPoista
 4. Kyllä näistä ihanuuksista kuullaan vielä :)

  Tuo kanojen "lainaus" taitaa olla melko suosittua. Ennen kaikkea mukava tapa perustaa kotikanala kesäksi. Ellei kanoille ole tarjota suojaa talven yli silloin ei myöskään tarvitse alkaa lopettamaan niitä syksyllä vaan voi palauttaa ne kotiinsa :)

  VastaaPoista
 5. Oi, oma kanala! Odotan innolla uusia postauksia aiheen ympäriltä. Ja toivotan teille paljon aikaisia aamuja, vai onko tämä vain kaupunkilaisen harhaluulo?

  VastaaPoista
 6. Valitettavasti nuo asuvat sen verran kaukana meidän tuvasta ettei kukonlaulu kuulu sisälle asti kun ikkunat on kiinni. Eli emme herää kukonlaulun aikaan. Tosin se voisi olla melko virkistävä herätys :)

  VastaaPoista