keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Minipizza & BBQ-kasler

Idea BBQ-kasleriin lähti näistä minipizzoista. Alkuperäinen ohje löytyi Ruotsin reissulta bongatusta ruokakaupan reseptivihkosesta.






MINIPIZZA BBQ 25-30 kpl

Pohja:
25 g hiivaa
2½ dl vettä
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja

Täyte:
tomaattikastiketta
juustoa (mozzarellaa)
BBQ-kasleria
punasipulia
aurajuustoa

Liuota haaleaan veteen hiiva ja suola. Lisää oliiviöljy ja jauhot vähitellen. Sekoita taikina ja vaivaa kimmoisaksi, taikinan tulee irrota kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 40 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Kauli kohonnut taikina leivinalustalla ohueksi levyksi. Painele muotilla taikinasta halkasijaltaan noin 8 cm:n kokoisia ympyröitä. Nostele pizzapohjat leivinpaperin päälle uunipellille.

Revi bbq-kasler haarukalla siivuiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.

Levitä pizzapohjille tomaattikastiketta, juustoa, punasipulia renkaina, revittyä kasleria ja ripottele päälle aurajuustoa.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes pizzat saavat kauniin värin.

2 kommenttia: