torstai 26. heinäkuuta 2012

Suut mustikassa

Pakastin on sulatettu ja sieltä löytyi vielä viimevuotisia mustikoita. Nyt kun pakastin alkaa täyttymään uuden sadon marjoilla, on aika käyttää vanhat pois alta. Parhaasta mustikkapiirakasta on turha alkaa väittelemään. Itse tykkään eniten pullapohjaan leivotusta mustikkapiirakasta.




MUSTIKKAPIIRAKKA PULLATAIKINASTA
1 iso tai 2 pienempää

25 g hiivaa
2½ dl maitoa tai vettä tai molempia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
70-80 g voita

Täyte:
1 litra mustikoita (pakaste)
3-4 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

voiteluun kananmuna

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja osa vehnäjauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi pehmeä/sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

Kauli kohonnut taikina uunipellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Nosta ohut levy leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota hetki.

Sekoita perunajauhot ja sokeri kohmeisten mustikoiden joukkoon.

Painele sormella piirakkapohjan reunoja hieman koholle. Voitele reunat kananmunalla. Levitä mustikat tasaisesti pohjan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti