perjantai 10. elokuuta 2012

Kantarellirisotto

Tämäkin ohje löytyy (tattirisottona) Täydellinen ohje- kirjasta.




KANTARELLIRISOTTO 6:lle

3 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
4 dl risottoriisiä (Carnaroli tai Arborio)
4 dl valkoviiniä (puolikuiva)
8-9 dl kuumaa kanalientä (tai kasvislientä)
100 g raastettua parmesaania
50 g voita
1 sitruunanmehu
2 dl hienonnettua persiljaa
300 g tuoreita, puhdistettuja ja paloiteltuja kantarelleja (tai tatteja)
nokare voita

Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulin kynsi. Kuumenna oliiviöljy ja voi kattilassa. Lisää sipulit ja riisi. Kuullota miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää valkoviini. Nosta hieman lieden lämpöä. Kun valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon, lisää kauhallinen kuumaa kanalientä. Pidä liemi lämpimänä liedellä. Anna liemen imeytyä riisiin lähes täysin ja lisää sitten uusi kauhallinen nestettä. Sekoita. Hauduta miedolla lämmöllä.

Puhdista ja viipaloi sienet. Paista sienet voinokareessa paistinpannulla.

Kun kaikki kanaliemi on imeytynyt riisiin, tarkista kypsyys. Rakenteen tulee olla napakka. Lisää joukkoon sitruunanmehu, hienonnettu persilja, parmesaaniraaste, voi ja sienet. Sekoita. Tarjoa välittömästi.

1 kommentti:

  1. paras ohje ikinä.. sitruuna omaan makuun hieman liikaa. itse pärjään hieman alle puolikkaalla sitruunalla :)

    VastaaPoista