keskiviikko 22. elokuuta 2012

Maustevoi

Vielä on kesää jäljellä. Ja grillata voi vaikka läpi vuoden. Tässä Café de Paris-maustevoin pitkä ainesluettelo perusmitoilla, ilman grammoja. Tämä sopii vaikka rapujuhlien "alkuruualle" pihvin päälle, ennen rapujen nauttimista.




CAFÉ DE PARIS-VOI
 
1 pkt voita
1 (pieni) sipuli, hienonnettuna
2½ rkl ketsuppia
1½ rkl worschesterinkastiketta
2 dl persiljaa, hienonnettuna
2-3 anjovisfileetä, hienonnettuna
2 rkl kapriksia, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, murskattuna
1 rkl sinappia
2 rkl jauhettua paprikaa
½ dl kuivattua rakuunaa
1½ tl currya
3 rkl kuivattua meiramia
2 rkl kuivattua timjamia
1½ rkl kuivattua rosmariinia
tupsu tilliä, hienonnettuna (noin 1 rkl)
ripaus cayennenpippuria
suolaa
1 rkl sitruunan mehua
loraus konjakkia
2,5 dl kuohukermaa

Sekoita sähkövatkaimella pehmeän voin joukkoon aineet edellä luetellussa järjestyksessä, viimeiseksi kuohukerma. Vatkaa seos tasaisesti sekaisin. Asettele seos (yhdeksi tai useammaksi) pötköksi muovikelmun päälle ja kääri hyvin kelmuun. Pakasta.

2 kommenttia:

  1. Tässähän hengästyi ainesosaluetteloa lukiessa ;-) Mieheni on suuri cafe de paris -kastikkeen ystävä ja toivoon kovasti, että opettelisin sen. Ehkä aloitan tästä voista.

    VastaaPoista
  2. Juu lista on pitkä :) Meillä on tätä nykyisin aina pakastimessa. Usein teenkin tästä kastikkeen. Pari desiä kermaa ja sekaan siivu tuota voita. Namis :)

    VastaaPoista