torstai 9. elokuuta 2012

Puolukka-masariinitorttu

Puolukat jo hieman punertaa metsässä, on aika tyhjätä pakastin viime kauden puolukoista. Mehevä mazariinipiirakka on tässäkin kohtaa paikallaan. Puolukan tilalla voi käyttää muitakin marjoja, esimerkiksi punaherukoita. Ohje Kotiliedestä.




PUOLUKKA-MASARIINITORTTU

Pohja:
150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
3 rkl maitoa

Täyte:
50 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mantelimassaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
4 dl puolukoita

Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet muruseokseksi. Ota siitä talteen 1 dl pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita loppuseokseen kerma tai maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Sekoita voi, sokerit ja mantelimassa. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon maissitärkkelysjauhot.

Kaada taikinapohjalle manteliseos. Ripottele päälle puolukat ja muruseos.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta piirakka ei tummu liikaa (oma paistos tummui tällä kertaa vähän liikaa kun jätin tuon leivinpaperin laittamatta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti