lauantai 8. syyskuuta 2012

Safkaa - parempaa arkiruokaa

Elokuussa julkaistu Safkaa-kirja on maukas uutuus keittokirjahyllyyn. Kaunis, käteen sopiva ruokakirja. Ohjeita löytyy lindströmin pihveistä merianturaan, jälkiruokia unohtamatta.

Safkaa-kirjan avokadopastaa on nautittu kirjailijapariskunnan ensimmäisillä treffeillä ja kuvauksen mukaan kyseessä on melko täydellinen pasta. Eikä tätä liene kukaan kanssabloggaajakaan pahaksi haukkunut. Samainen pasta pääsi myös meillä ensimmäisenä kokeiluun. Ei siksi, että olisin avokadon ystävä. Vaan siksi, että olin valmis antamaan avokadolle uuden mahdollisuuden. Ja niinhän siinä kävi, että avokado ylitti odotukset tällä kertaa. Jos en olisi tiennyt mitä syön, olisin voinut erehtyä raaka-aineissa. Avokado tekee tästä pastasta kermaisen oloisen, vaikka se ei sisällä tippaakaan kermaa.




AVOKADOPASTA 4:lle

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
noin ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen persiljaa
1 dl raastettua pecorinoa
1 dl raastettua parmesaania
400-500 g spagettia

Kastikkeen voi valmistaa suoraan tarjoilukulhoon. Pilko valkosipulinkynsi ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola (reilusti! mutta maistele välillä), pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä juustot. Sekoita kastike lusikalla. Maista.

Keitä spagetti al dente suolalla maustetussa vedessä.  Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Kaada talteen otettu keitinvesi kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeeseen.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.


4 kommenttia:

  1. Hehe, pari päivää sitten nappasin tämän kirjakaupasta mukaani. Ja just tuota pastaa ajattelin myös ekana testata, kun sitä niin monella taholla on hehkutettu.

    VastaaPoista
  2. Minä en olisi ikinä uskonut, että avokadopasta voi toimia ja juuri siksi sille on nyt annettava mahdollisuus. Kirja vaikuttaa kaikkinensa todella hyvältä.

    VastaaPoista
  3. Testasin juuri tällä viikolla avokadopastaa ja olin todella positiivisesti yllättynyt miten hyvin se toimi pastassa, en olisi uskonut :)

    Pakko hakea Safkaa-kirja myös itselle, siinä tuntuu olevan aivan loistavia reseptejä kotikokille.

    VastaaPoista
  4. Tämä avokado oli kyllä iloinen yllätys pastan kaveriksi! :)

    VastaaPoista