sunnuntai 16. syyskuuta 2012

SOS-Lapsik​ylän leivontake​kkerit

SOS-lapsikylä, hyvä syy järjestää kuppikakkukekkerit lasten kanssa. SOS-lapsikylä kutsui Pata porisee-blogin mukaan heidän hyväntekeväisyyskampanjaan. SOS-lapsikylä aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1962. Nyt on menossa 50. juhlavuosi.

SOS-Lapsikylä on 133 maassa toimiva lastensuojelujärjestö. Järjestön tavoitteena on, että jokaisella lapsella olisi rakastava koti. SOS-lapsikylätoiminnan ytimenä ovat SOS-lapsikylissä olevat kodit, joissa lapsen on mahdollista kasvaa sijaisperheessä. Suomessa on 17000 lasta, jotka eivät voi asua turvallisesti omassa kodissaan. Suomen SOS-lapsikylät sijaitsevat Kaarinassa, Espoossa, Vihannissa, Punkaharjulla, Ylitorniolla ja Tampereella.

Tehtäväni oli järjestää kotonani leivontakekkerit SOS-lapsikylän 50-vuotisjuhlakonsertin yhteyteen. Lapset olivat suurena apuna kekkereiden toteutuksessa. Jos 50-vuotisjuhlakonsertti meni uusintoineen ohitse, kyseisen tapahtuman voi käydä katsomassa netistä.

Tukemalla suomalaista lastensuojelutyötä annat yhä useammalle lapselle mahdollisuuden kasvaa turvallisessa kodissa! SOS-Lapsikylä tarjoaa sijaiskoteja lapsille ja tukee lisäksi perheitä ehkäistäkseen lasten huostaanottoja.
MUSTIKKA-LIME CUPCAKET 12 kpl

Pohja:
1 dl juoksevaa rasvaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
1 dl mustikoita (pakaste)

Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri puuhaarukalla sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina 12 muffinivuokaan, ripottele päälle mustikoita ja paista 200°C n. 15 min. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g huoneenlämpöistä voita
5 dl tomusokeria
1 rkl limemehua
koristerakeita

Sekoita tuorejuustoa voimakkaasti vispilällä, lisää sitten pehmeä voi ja sen jälkeen tomusokeri siivilän läpi vähän kerrallaan. Purista joukkoon vielä limemehu ja sekoita. Kuorruta cupcaket, koristele ja laita kylmään jähmettymään.


2 kommenttia:

  1. Olet tukemassa hienoa asiaa. Olen muutaman kerran työni puolesta päässyt vierailemaan kylässä ja he tekevät kyllä uskomattoman hienoa ja tärkeää työtä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Niin paljon enemmän voisin tehdä näin hienon asian puolesta!

    VastaaPoista