sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Marja-aronia-omenahillo

Tällä viikolla on vietetty luomuviikkoa. Ensi vuonna lupaan panostaa tähän teemaviikkoon enemmän. Tässä kumminkin yksi ohje, jossa käytetään lähes luonnonmukaisia raaka-aineita, marja-aroniaa ja omenaa.

Nyt alkaa olla viimeiset hetket poimia marja-aroniat talteen ennen kuin linnut nappaavat ne, ellei ole jo myöhäistä.  Valitettavasti nämä herkut taitavat maistua vielä linnuille paremmin kuin meille suomalaisille. Mutta parempaan päin ollaan menossa.

Terveellisyydessä marja-aronia voittaa mm. mustikan, mutta tuoreen marjan makupisteet menee kyllä toisin päin. Suuren parkkiainepitoisuuden vuoksi tuore marja-aronia vetää suun mutrulle, mutta hilloissa ja mehuissa marja toimii loistavasti. Hillossa toimiva makupari syntyy marja-aroniasta ja omenasta.
MARJA-ARONIA-OMENAHILLO
½ litraa marja-aronian marjoja
3 omenaa
½ dl vettä
1 dl sokeria

Huuhtele marja-aroniat. Kuori omenat ja poista omenista siemenkodat.  Lisää ainekset kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Soseuta hillo sauvasekoittimella tasaiseksi.  Hillo on erityisen hyvää esimerkiksi maustamattoman jogurtin, viilin tai puuron kanssa.

3 kommenttia:

 1. Juuri mietin, mitä näistä marjoista voisi tehdä. Näyyti siltä, etteivöt maistu oikein linnuillekaan, kun oksat notkuivat maassa asti. =)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa hyvältä. Tuota olisi kiva maistaa! Itse en ole käyttänyt noita marjoja meidän keittiössä. Herkullisen näköistä omenan kanssa!

  VastaaPoista
 3. Paula: Ehkä ne ei sitten aina maistu edes linnuille tuoreena :) Mutta kannattaa kokeilla jos pieni jalostus tekisi ihmeitä :)

  Tiina: Kun maistaa marja-aroniaa tuoreena, ei uskoisi miten hyvää siitä saa aikaan pienellä keittelyllä :) Meillä on jo puskat tyhjänä, mutta tämä marja-aronia näyttää olevan (ainakin täällä meillä) kaupungin puutarhurin suosiossa. Sieltä saattaisi vielä hillomarjat löytyä :)

  VastaaPoista