lauantai 10. marraskuuta 2012

Joulun odotusta ja piparin tuoksua

Meillä aloitettiin joulun odotus jo viime viikonloppuna. Lunta on ollut maassa jo pariin otteeseen ja pientä pakkastakin on ollut havaittavissa. Mutta nyt sää on taas niin kovin normaali, märkää ja lämmintä. Sadekelit ei tänä vuonna häiritse joulumieltä ainakaan omalla kohdalla. Luvassa on takuuvarmasti luminen joulu. Suuntaamme kohti pohjoista ja hiihtolatuja.

Joululahjoja on vielä hankkimatta, joulukortit on tekemättä ja joulusiivouskin odottaa vielä kipinää, mutta piparkakkutalo loistaa ja tuoksuu tuvan pöydällä. Lähes 20 vuoden tauon jälkeen homma oli vähän hukassa. Pikeeri ei ollutkaan ensikertalaiselle niin helppo juttu, kuin antoi ymmärtää. Toki se on kätevä tapa koristella ja kiinnittää, mutta ei sen kanssa ehtinyt pahemmin tuumailemaan ennen kuin oli jo kuivunut. Joten avuksi täytyi ottaa vanhanaikainen konsti, sulatettu sokeri. Pienet kauneusvirheet peittyivät kätevästi tomusokerin ja Marianne rakeiden alle.


6 kommenttia:

 1. Onpa soma mökki!

  Itse tänään juuri pohdiskelin glögikauden aloitusta. En ole vielä tosin ehtinyt sanoista tekoihin...

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuin karkki!
  Olen luvannut pitää piparkakkutalkoot kummilapsille, otan täältä vähän mallia ;-)

  VastaaPoista
 3. Tusla: Kiitos :) Nyt kun otit glögikauden aloituksen puheeksi, tuli kova tarve päästä kauppaan. Ehkä sitten huomenna :)

  Jonna: Kiitos :) Lapset tykkäävät varmasti kun pääsevät kummitädin kanssa rakennushommiin! :)

  VastaaPoista
 4. Wow, tämä on upea!!
  Koristeltiin juuri lasten kanssa meidän piparkakkutalo ja inspiraatiota haimme sinun upeasta talosta.
  Laitan blogiin myöhemmin kuvaa meidän versiosta. Saanko linkittää siinä postauksessa sitten tähän sun taloon, koska sen verran yhtäläisyyksiä näissä kuitenkin on?

  VastaaPoista
 5. Janina: Kiva kuulla että tästä löytyi jotain vinkkiä teidän tupaan :) saa linkittää. Hyvää joulun aikaa teille! Annaleena

  VastaaPoista