perjantai 2. marraskuuta 2012

Keittiön uusin ihastus ja alekoodi Eiringin verkkokauppaan


Hiiliteräspannu Mineral B. Kuva lainattu Eiringin sivuilta
 
 
Meillä on perinteisesti uusittu paistinpannu lähes vuosittain. Nyt uskon, että meillä on pannu joka kestää useamman vuoden ehkä jopa ikuisesti. Nimittäin hiiliteräspannu. Sain jonkin aikaa sitten Eiringiltä käyttööni hiiliteräspannun. Pannuun olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Se selviytyi täydellisesti mm. viimeviikkoisesta lindströminpihvi-urakasta. Vaikka pannun sisäänajo on vasta käynnissä ja paisto-ominaisuudet vain paranevat käytön myötä, paistoin 1½ kilon taikinasta pihvejä ilman pohjaanpalamista ja välipesuja.

Hiiliteräspannussa yhdistyy valurauta- ja teflonpannun parhaat ominaisuudet. Hiiliteräs on paisto-ominaisuuksiltaan valuraudan luokkaa, ollen kumminkin huomattavasti nopeampi, helpompi ja kevympi. Hiiliteräspannuun muodostuu luonnostaan tarttumaton pinnoite. Ominaisuus vain paranee käytön myötä. Mitä mustemmaksi pannu on patinoitunut, sitä vähemmän ruoka tarttuu siihen kiinni. Pannu ei myöskään vahingoitu metallivälineistä. Tästä hiiliteräspannusta on paha alkaa keksimään mitään negatiivista. Edes hintaa ei voi moittia, koska se on samaa luokkaa ellei jopa halvempi kuin kalleimmat teflonpannut.

Ennen käyttöönottoa hiiliteräspannulle tehdään rasvanpolttokäsittely mehiläisvahapinnoitteen poistamiseksi. Pannulle levitetään kerros (n.1mm) ruokaöljyä ja kuumennetaan kunnes öljy alkaa savuta kevyesti. Öljy kaadetaan pois ja pannu pyyhitään talouspaperilla. Huuhtelu lämpimällä vedellä käytön jälkeen, kuivaus talouspaperilla ja kerros öljyä pintaan (alkuaikoina) ja pannu palvelee täydellisesti vuosia.

Eiring on avannut verkkokaupan syksyn aikana. Sain mahdollisuuden tarjota blogini lukijoille alennuskoodin Eiringin verkkokauppaan. Koodilla pata20, saat 20% alennuksen ostoksistasi Eiringin verkkokaupassa. Koodi on voimassa 15.11.2012 asti. Nyt on hyvä hetki aloittaa joululahjaostoksien tekeminen.



OMELETTI

2-3 kananmunaa
nokare voita
(maukasta juustoraastetta)
suolaa ja mustapippuria

täyte:
tomaattia
fetaa
tuoretta basilikaa

Riko kananmunat kulhoon, mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita haarukalla sekaisin. Sulata voinokare pannulla ja kaada perään munaseos. Ripottele päälle hieman juustoraastetta ja lisää täyteet. Älä paista omelettia liian kuivaksi.

9 kommenttia:

  1. Minäkin ostin De Buyerin vajaa kuukausi sitten. Toinen pienempi vielä listoilla, ainakin toistaiseksi elämme nimittäin kuherrruskuukautta. Mahtava pannu.

    VastaaPoista
  2. Yhyy, en tiedä uskallanko tunnustaa.... Minulla oli tuollainen pannu jo 2 vuotta sitten, mutta tavalliseen tapaani en lukenut käyttöohjetta ja sain pinnan sinänsä kauniiseen pintaruosteeseen välittömästi ja sitten lisäsin noloutta kuskaamalla sen SPR:n kirpparille närkästyneenä, että millaisia pannuja sitä oikein myydään. Sen olisi voinut pelastaa aivan hyvin ja tehdä vielä alkutoimet ja oikeasti ottaa käyttöön. Toivottavasti joku osti sen ja ymmärsi millainen pannu se on. Uutta en ole kehdannut vielä ostaa, nolottaa sen verran. Sisarellani alkaa olla omansa jo kunnon patinassa. Muistelen, että hän paistoi siinä jonkun ohjeen mukaan aluksi perunankuoria. Jotain sopivaa tärkeelystä (?) irtoaa ja aloittaa pinnan kehittymisen...

    VastaaPoista
  3. Minä valurautauskovaisena olen jo vuoden päivät pohtinut hiiliteräspannun ostamista. Täytyy varmaan käydä ostoksilla kun kerta nyt saisi mukavasti pinnojakin pois. :)

    VastaaPoista
  4. Mulla on DeBuyerin blinipannut, tykkään. Muuten meillä mennään valuraudalla ja itse asiassa, Swiss Diamondilla. Toistaiseksi olen tyytyväinen siihen. :)

    Mutta Eiring, se on niiin kiva kauppa, ehdottomasti yksi suosikeista!

    VastaaPoista
  5. Pitää käydä tsekkaamassa Eiring :) ostin ensimmäiset hiiliteräspannuni tänä vuonna, kaksi blinipannua ja wokkipannun. Hyviä ovat olleet!

    VastaaPoista
  6. Jonna: Suunnittelen myös toista pannua. Pienempi, sellainen millä saisi kivasti paistettua aamiaismunat :)

    Campasimpukka: Et varmasti ole ainoa kenelle näin ikävästi on käynyt. Tiedät ainakin mitä tehdä seuraavan hiiliteräspannun kanssa, jos sellaiseen vielä joskus päädyt. Pitäisiköhän kokeilla perunankuoria...?

    Riikka: Tykkään myös valuraudasta. Keräilin niitä viime talvena useamman. Tarkoitus oli virittää ne uudelleen käyttöön, mutta se jäi. Lätyt paistan aina valurautaisella lättypannulla puuhellalla :)

    Tusla: Ostin joskus Swiss Diamondin "kokeilupannun". Meidän suhteessa oli alusta asti mutkia matkassa. Kahva alkoi heilumaan muutaman kerran jälkeen. Kiinnitysruuvi oli jo etkäteen pyöritetty, niin ettei sitä pystynyt kiristämään. Eikä sen pinta kestänyt kovinkaan kauaa. Taisin pilata sen liian kuumalla levyllä :(

    Annemi: Helsingissä tulee käytyä niin kovin harvoin, mutta Eiring on takuuvarmasti yksi käyntikohde :)

    VastaaPoista
  7. Perunan kuoria ei tarvitse pannussa keittää, voi jos oikein haluaa hifistellä mutta ei rasvanpolto jälkeen kauheasti nopeuta sisänpaistamis prosessia :)

    VastaaPoista
  8. Minäkin ostin kesällä pari De Buyerin hiiliteräspannua ja olen niistä edelleen tosi innoissani. Nykyään kaikki paistuu niillä.

    VastaaPoista
  9. Linnea: Kiitos, kovaa käyttöä siis vain :)

    Janne: Kiva kuulla hyviä kokemuksia, niitä taitaa riittää näiden pannujen kanssa :)

    VastaaPoista