lauantai 17. marraskuuta 2012

Lauantai - hyvä syy järjestää omat pikkujoulut

Pikkujoulukausi käy nyt kuumana. Oli suunnitelmissa pikkujoulut tai ei, näin lauantain kunniaksi voisi järjestää omat pienet joulunodotusjuhlat. Tässä pari suolaista vinkkiä vaikkapa juuri niihin pikkujouluihin. Toki pikkujoulut voi laittaa pystyyn vähäisemmälläkin vaivalla. Mutta kummasti niiden pitäminen, pienessäkin muodossa, tuo joulumieltä tähän harmaaseen marraskuuhun.




LOHILEIVÄT

saaristolaisleipää
graavilohta
tilliä
voita tai maustamatonta tuorejuustoa voiteluun

Leikkaa leivästä sopivia annospaloja. Voitele leivät voilla tai tuorejuustolla. Kääri graavilohesta ruusuja ja asettele lohiruusu voidellun leipäpalan päälle. Ripottele päälle tilliä.


POROLEIVÄT

tummaa leipää
kylmäsavustettua poroa
punasipulia
kuohukermaa
persiljaa

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Hienonna joukkoon kylmäsavustettua poroa ja pala punasipulia. Sekoita ja laita savuporomousse jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen kuin laitat täytettä leiville. Ripottele päälle tuoretta persiljaa.

5 kommenttia:

  1. Nämä on meidänkin perheen pikkujouluklassikot. Pian voisi taas...

    Ihanat kuvat, oletko ollut tyytyväinen uuteen kameraan?

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kameraan olen ollut tyytyväinen. Vielä kun ehtisi tutustumaan siihen paremmin ettei tarvitsisi käyttää automaattia :) Lisätarvikkeiden hankintalista on jo nyt huvittavan pitkä. Kuinkahan pitkäksi kasvaa kun tässä pääsee vauhtiin...? Ajattelin siirtää hankintavastuun joulupukille...

    VastaaPoista
  3. Oi, olisipa nyt nenän edessä näitä, kun oli glögiäkin kupissa! Toimisivat hyvin myös kuohujuoman kanssa.... :)

    VastaaPoista
  4. Se lisätarvikkeiden hankinta on pitkä ja kallis matka nimim. vasta alussa ;-)

    VastaaPoista
  5. Kotiharmi: On laitettava uudet glögit tai jopa sitä kuohuvaa :)

    Jonna: Siispä, ehkä kumminkin tutustun kameraani ensin ja teen sitten uutta listaa :)

    VastaaPoista