keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Punajuuriketsuppi

Punajuuri taipuu vaikka mihin, jopa ketsuppiin. Tämä ohje esiteltiin alkuvuodesta Puoli seitsemän- ohjelmassa. Tuossa jaksossa tarjoiltiin koululaisille kasvishampurilaisia punajuuriketsupilla. Hyvin näytti maistuvan hampurilaiset. Nyt onkin haussa hyvä kasvispihviohje, jotta pääsen itsekin testaamaan tätä kasvisburgerin kanssa. Alkuperäinen ohje oli tehty 500:lle ruokailijalle, joten tässä tulee hieman pienempi annos, vajaa litra.




PUNAJUURIKETSUPPI

1,25 kg punajuuria kuorittuna
9 dl vettä
2,5 dl väkiviinaetikkaa
2 tl suolaa
1,2 dl sokeria
½ tl kanelia
ripaus cayennepippuria

Kuori ja lohko punajuuret. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa etikkavedessä. Kaada vesi pois. Soseuta punajuuret tasaiseksi soseeksi ja mausta. Jäähdytä. Säilytä punajuuriketsuppi kylmässä.

5 kommenttia:

  1. Kiva idea, punajuuresta on kyllä moneksi :) Ja miten kaunis kuva, valosta tuli ihan kesä mieleen!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen juttu!
    Minäkin ilahduin tuosta valonsäteisestä kuvasta :)

    VastaaPoista
  3. Auringonpaiste on kyllä viime aikoina ollut kovin vähäistä. Onneksi sen kerran kun se pilkisti sen sai tallennettua puolivahingossa kuvaan :)

    VastaaPoista
  4. Punajuurta ja ketsuppia en olisi laittanut samaan lauseeseen, mutta tämä osoitti sen olevan vain pelkkää omaa rajoittuneisuuttani. Mahtavat sävytkin kuvassa.

    VastaaPoista
  5. Ihana idea, tätä on pakko joskus testata!

    VastaaPoista