perjantai 11. tammikuuta 2013

LandeMarket, Ruka

Vietimme kaikin puolin erittäin onnistuneen, stressivapaan joulun Rukalla. Joulupäivällinen Ravintola Pisteessä oli positiivinen kokemus sekin. Ruoka oli maukasta ja monipuolista. Seisovastapöydästä löytyi vatsantäytettä 3-vuotiaalle ja joulupukki kruunasi aterian. Ei siis stressiä ruuasta, siivoamisesta eikä mistään muustakaan ja joulupukin vierailukin oli erittäin onnistuneesti hoidettu ravintolan puolesta. En voi muuta kuin suositella lämpimästi.

Pyhien aikana lueskelin paikallisia mainoslehtiä ja sieltä löytyi juttu kiinnostavasta kaupasta. Lähiruokaan panostava kahvila-myymälä LandeMarket oli avattu kesällä Rukalle. Market sijaitsee lähellä rukakeskusta. Samoissa tiloissa toimii myös Minimeijeri. Valikoimista löytyy uunituoreet leipomotuotteet, tuorejuustot ja marjajalosteet. Market myy myös muiden valmistajien tuotteita kuten esimerkiksi raakamakkaroita ja savumuikkuja. Yksi hitti on tainnut jo syntyä, uunituore ohrarieska.

Poikkesin markettiin vasta lähtöpäivän aamuna, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Kun pyhäaamuna klo 10 astuin kaupan ovesta sisään, olin myyty. Tuoretta leipää ja pullaa vitriini pullollaan, puhumattakaan erittäin ystävällisestä asiakaspalvelusta. Jäätelömaistijaiset suli suuhun ja seitsemän tunnin kotimatka sujui mukavasti rieskaa ja pullaa nauttien.

LandeMarket on juuri sitä mitä ruokatrendien tulevaisuus lupaa: lähellä tuotettua ja omavaraista. Näistä ainakin minä tykkään ja poikkean varmasti uudelleen.

LandeMarketin löytää myös facebookista.
2 kommenttia:

  1. Mäkin löysin tämän ihanan paikan ihan sattumalta viime kesänä ja yllätyin miten ihana paikka se oli ja miten hyvää palvelua sieltä sai! :)

    VastaaPoista
  2. Tuo oli kyllä mieluinen löytö! Minulla on tuonne harmittavan pitkä matka mutta toivottavasti Kuusamo kutsuu toistekin :) Seuraan heidän fb-sivuja vesi kielellä, niin paljon kaikkea tuoretta ja hyvää!

    VastaaPoista