maanantai 25. helmikuuta 2013

Savulohi- pekonisalaatti

Niinhän siinä sitten kävi kun aloin hehkuttamaan Näsijärven kalasaaliita niin Ahti otti kalat ja lähti. Verkot ja katiskat kuhisi tyhjyyttä viikonloppuna. Syykin on selvä, mateen paras pyyntiaika on jo ohitse. Pakastimen tyhjäys mateista on nyt paikallaan, mutta toivotaan että kuhaa saadaan jatkossakin.

Lohta tuolta Näsijärvestä ei kumminkaan nouse, joten piti poiketa marketin kalatiskille. Alkuperäinen ohje on poimittu Elle mat&vin- lehdestä. Salaattiin voisi yhtä hyvin käyttää paistettua lohta, mutta tässä laitettiin savustaen.





SAVULOHI-PEKONISALAATTI kahdelle

6 siivua pekonia
reilu pala savulohta
2 siivua vaaleaa leipää
salaattia
pala kurkkua
kourallinen kirsikkatomaatteja

parmesaanikastike:
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl majoneesia
2 rkl ranskankermaa
vastapuristettua sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Paista pekonit rapeaksi kuumassa paistinpannussa. Valuta pekonisiivut talouspaperin päällä ja viipaloi. Huuhtele pannu. Viipaloi leipäsiivut krutongeiksi ja paahda leipäpalat (käytä vähän öljyä) kauniin värisiksi.

Huuhtele salaatit ja revi paloiksi. Huuhtele kurkku ja tomaatit ja viipaloi ne salaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää salaatin päälle savulohi, pekonit, krutongit ja kastike.

3 kommenttia:

  1. Täältä bongaan tuon kastikkeen testiin. Vaikuttaa ihanan yksinkertaiselta. Rajoittunut salaattikastikevalikoimani kaipaa päivitystä.

    Ja kyllä ne siimat ovat vielä kireinä.

    VastaaPoista
  2. Reseptit ovat varmasti herkullisia, mutta niin ovat nämä kuvatkin, kaunis kuva jälleen :)

    VastaaPoista
  3. Jonna: Toivottavasti maistuu :)Sopisi varmasti myös kanalle. Näitä yksikertaisia salaatinkastikkeita pitäisi kyllä bongailla enemmänkin. Meillä salaatin syönti tyssää usein siihen kun ei meinaa keksiä mitään helppoa ja maistuvaa kastiketta.

    Sarppu: Voi kiitos :)

    VastaaPoista