perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kohti parempia ruokakuvia

Asioita voi tehdä tietämättään joko oikein tai väärin. Ja mitä tulee ruokakuvaukseen kohdallani niin sen suhteen on tullut tehtyä enemmän niitä väärin menneitä oivalluksia. Kuvausväline vaihtui viime syksynä pokkarista järjestelmäkameraan. Ero kuvienlaadussa oli tuon kameranvaihdon jälkeen suuri ja jotenkin sitä vain jämähti kuvaamaan automaattiasetuksilla. Myönnän, että suurin syy automaatin käyttöön oli laiskuus.

Perusajatukseni oli sellainen, että mitä enemmän valoa mahdollisimman monesta suunnasta niin sen parempi. Kuvaaminen tapahtui pääsääntöisesti pihalla päivänvalossa ja pahimpaan aikaan eli puoliltapäivin. Ai ai ai.

Nyt mennään askel askeleelta kohti parempaa. Blogiringin ihanat naiset Jenni ja Laura järjestivät viime lauantaina joukolle blogirinkiläisiä ruokakuvauskurssin. Blogiringin ja Liemessä-blogin Jenni opasti meitä ruokakuvauksen saloihin. Vinkkejä, ideoita, opastusta ja ennen kaikkea uusia tuttavuuksia, niistä oli tuo lauantai tehty.








Päivään kuului myös kokkausta ja nautiskelua. Ja resepti on ihan pakko laittaa jakoon, niin hyviä nämä piirakat olivat. Piirakoiden kanssa syötiin ja kuvattiin maukasta tomaattikeittoa. Punasipuli-vuohenjuusto-piirakoiden resepti on peräisin What Katie Ate- blogista.




PUNASIPULI-VUOHENJUUSTOPIIRAKAT

Punasipulihillo
4 punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
3 rkl balsamicoa
3 rkl ruokosokeria

Piirakat
1 pkt pakaste lehtitaikinaa
1 kananmuna (sekoita joukkoon maitotilkka)
karamellisoitua punasipulia
noin 175g vuohenjuustoa (leikkaa noin 1,5 cm paksuisiksi kiekoiksi)
tuoretta timjamia
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Balsamicosiirappi
250 ml balsamicoa
3 rkl ruokosokeria

Karamellisoitu punasipuli:

Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi siivuiksi. Paista sipuleita oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Mausta suolalla. Kypsennä sipuleita keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmeitä. Alenna lämpöä ja anna sipulien kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.

Lisää balsamico ja sokeri. Sekoita hyvin. Kypsennä vielä noin 30 minuuttia. Lisää balsamicoa tarvittaessa. Hillon pitäisi olla koostumukseltaan marmeladin tapainen. Jäähdytä.

Piirakat:

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Käytä kahta pyöreää muottia (halkaisijat noin 12 cm ja 10 cm) myös esim. viinilasia voi käyttää muottina. Leikkaa sulaneesta lehtitaikinasta pyöreitä piiraita ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina pienemmällä muotilla piirakoihin noin 2 cm:n paksuinen reunus; varo leikkaamasta läpi. Pistele piirakan sisäosa haarukalla.

Voitele reunat kananmunalla. Täytä piirakoiden keskiosa punasipulihillolla (noin reilu 1 rkl hilloa/piiras) ja aseta päälle vuohenjuustokiekko. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.

Paista noin 20 minuuttia tai kunnes piirakat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Valmista piirakoiden paistuessa balsamicosiirappi. Keitä balsamicoa kasaan kunnes määrä on puolittunut. Lisää sokeri ja anna poreilla kunnes balsamico muuttuu siiappimaiseksi. Ota sivuun ja anna hieman jäähtyä.
Tarjoile piirakat ripsottamalla päälle balsamicosiirappia ja koristele tuoreella timjamilla.


                                                                          
Kiitos Jenni ja Laura!

2 kommenttia:

  1. Mitkä olivat päivän tärkeimmät opit? Janoan uutta tietoa täällä ruudun toisella puolella ;-)

    VastaaPoista
  2. Kaikki oli kotiin päin, mutta itselle yksi tärkeimmistä oli varmastikin valkotasapainon säätäminen. Ensimmäinen kuva oli ihan sininen, mutta muuttui onneksi valkoiseksi melko nopeasti :)

    VastaaPoista