torstai 18. huhtikuuta 2013

Porkkanakoukussa

Viime syksynä meillä noukittiin porkkanoita pellosta vielä ensilumen jälkeenkin. Porkkanabuumi on jatkunut läpi talven, tosin ostoporkkanan voimalla. Tänä vuonna laitetaan istutussuunnitelmat uusiksi. Valitaan talvisäilytykseen paremmin sopiva lajike ja määrässä riittäisi varmasti vähempikin. Noin 70 metriä porkkanariviä oli ehkä aavistuksen yläkanttiin ainakin ylläpidon ja keruun kannalta. Mutta tulipa testattua pellonpohjan sopivuus.

Tähän aikaan vuodesta viime kauden porkkanat eivät ole enää parhaimmillaan. Jatkojalostukseen porkkanat sopivat kumminkin erityisen hyvin. Porkkanasta syntyy helposti maukasta ruokaa kuten pihvejä.





PORKKANAPIHVIT 2-3:lle

½ kg porkkanoita
pala purjoa
1 kananmuna
reilu ½ dl maitoa
yrttisuolaa (tai yrttejä ja suolaa)
voi-öljyseosta paistamiseen

Kuori ja raasta porkkanat reiluksi raasteeksi. Huuhdo ja suikaloi purjo ohueksi suikaleeksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki, lisää maito ja sekoita. Lisää porkkanaraaste ja suikaloitu purjo. Mausta. Paista pihveiksi voi-öljyseoksessa. Älä paista pihvejä liian kuumalla pannulla.

10 kommenttia:

  1. Voi että näyttää herkullisilta, täytyypä koittaa!

    VastaaPoista
  2. Nyt on kaunista kesän väriä lautasella. On sitä miltä näyttää,kevyttä ja kesäistä ;)

    VastaaPoista
  3. Mausteinen manteli: Kiitos :) Toivottavasti maistuu, nämä on mukavan yksinkertaisia valmistaa :)

    Chef Jones: Totta ja ihanaa kun ulkonakin taas paistaa aurinko :)

    VastaaPoista
  4. No johan sattui! Minä mietin yhtenä päivänä, että tekisinkö porkkanapihvejä, mutta väsäsinkin sitten porkkanalättyjä :) Pihvit näyttävät todella hyviltä! Aurinkoruokaa :)

    VastaaPoista
  5. meilläö porkkanapihviehin käytetään okaraa jota saa tofun valmistuksessa sivutuotteena..

    VastaaPoista
  6. Ompas raikas kuva joka heti houkutteli kurkkaamaan enemmän :).

    VastaaPoista
  7. Kotiharmi kokkaa: Porkkanalätyt on varmasti vähintääkin yhtä hyviä. Kasviksilla ja vihanneksilla saa kyllä kivasti väriä lautaselle :)

    Herkkusuun lautasella: Tuo okara on minulle ihan vieras raaka-aine, mutta hyvää varmasti sekin.

    Merituuli: Kiva kun kävit :)

    VastaaPoista
  8. Olen ihan unohtanut miten hyviä kaikki kasvipihvit ovatkaan ja porkkanapihvitkin! :) Täytyykin joku päivä noita tehdä. :) Kiitos ohjeesta! <3

    VastaaPoista