perjantai 31. toukokuuta 2013

Kahvinkeitin juhlakuntoon

Luulen että monessa perheessä valmistaudutaan tällä hetkellä huomisiin juhliin. Aurinko lämmittää ja pienen pieni stressi päällä. Eikä kahvinkeittimen puhdistukselle enää ehkä riitä aikaa, vaikka se ei sitä paljoa vaadikkaan. Jos huomenna ei ole erityinen juhlapäivä siltikin ja sitä suuremmalla syyllä kahvinkeitin kannattaa puhdistaa nyt.

Joskus luulin, että puhdistamiseen tarvitaan siihen suunniteltuja aineita. Onneksi tämä luulo on todettu harhaksi aikaa sitten. Marttojen nikseillä kun onnistuu moni asia. Kuvat ei tällä kertaa liity mitenkään aiheeseen.

KAHVINKEITTIMEN PUHDISTUS

Tarvitset:
ruokasoodaa
käsitiskiainetta
tiskiharjan
vettä

Puhdista suodatin ruokasoodalla. Ripottele soodaa suppilosuodattimeen ja harjaa se puhtaaksi kostealla tiskiharjalla. Huuhtele suppilo hyvin.

Pese myös vesisäiliö säännöllisesti. Ota virtajohto pois seinästä. Laita säiliöön lämmintä vettä, pari tippaa tiskiainetta ja harjaa puhtaaksi tiskiharjalla. Huuhtele vesisäiliö tämän jälkeen useaan kertaan puhtaalla vedellä. Keitä lopuksi vähintään kaksi kannullista puhdasta vettä.

Kun kannun, suppilosuodattimen ja lämpölevyn puhdistaa aina käytön jälkeen ja välillä suorittaa vähän perusteellisemman pesun niin kahvi maistuu huomattavasti paremmalta.


2 kommenttia:

 1. Oiva marttaniksi! :)
  Just pesinkin meidän pesukoneen, seuraavaksi voisin pestä tiskarin. Kahvinkeitintä kun ei ole... Hoitamalla tekevät parempaa jälkeä ja kestävätkin pidempään.

  Noi teidän kanat ovat valloittavia!

  VastaaPoista
 2. Martat on niin hyviä :)

  Kanojen kanssa leikitään nyt munan piilotusleikkiä. Nuo on vähän turhan kekseliäitä, ei meinaa perässä pysyä :/

  VastaaPoista