maanantai 20. toukokuuta 2013

Suklaata ja mansikoita

Kauden ensimmäiset mansikat nautittiin viikonloppuna kermavaahdon ja sopivasti valuvan suklaafondantin kera.

Käytin valmistuksessa tällä kertaa paperisia muffinsivuokia (amerikan muffinivuoka). Seitsemän minuutin jälkeen raotin uunia sen verran, että sain napattua yhden fondantin uunista ulos. Kun paperia repi hieman fondantin ympäriltä niin suklaapaistos oli helppo kipata vuoasta lautaselle. Kypsyys oli 7 minuutin jälkeen vielä hieman liian löysä, joten muut jatkoi kypsymistä vielä pari minuuttia. Kypsyminen on uunikohtaista eikä tarkkaa aikaa pysty sanomaan, joten ei muuta kuin kokeilemaan.





SUKLAAFONDANT n.10 kpl

125 g tummaa suklaata
125 g voita
3 kananmunaa
3 keltuaista
¾ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 180-asteiseksi.

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kananmuna-sokerivaahto varovasti pienissä erissä suklaa-voiseokseen. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita kevyesti.

Jaa taikina voideltuihin annosvuokiin tai paperisiin leivosvuokiin. Paista suklaafondanteja 180-asteisessa uunissa noin 7-11 minuuttia.

Tarjoa suklaafondant lämpimänä kermavaahdon ja mansikoiden kanssa. Taikina säilyy jääkaapissa pari päivää, mutta paistettu suklaafondant tulisi nauttia hetimiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti