keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Uunilohi siirtyi kevätaikaan

Meillä siirryttiin uunilohen kanssa kevät(sipuli)aikaan pari viikkoa sitten kun kaupan hyllyltä löytyi ensimmäiset kotimaiset kevätsipulit.

Nyt alkaa olemaan se aika vuodesta kun vihannesosastolla tulee vietettyä enemmän aikaa. Hyllyt alkavat täyttymään uudensadon herkuista. Raparperia täällä odotellaan jo vesi kielellä, mutta sen kasvua joutuu hetken vielä odottamaan. Ehkä ensimmäiset korvasienet voisi löytyä jo metsästä.

Meillä tämä lohifilee valmistui perinteiseen uunilohityyliin, mutta yhtä hyvin tämän voisi valmistaa grillissä. Aseta lohifilee kaksikertaisen alumiinifolion päälle grilliin ja kypsennä noin 20 minuuttia.
KEVÄINEN UUNILOHI

noin 1 kg nahallinen lohifilee
1 rkl sormisuolaa
1 rkl ruokokidesokeria
nippu kevätsipulia

Nypi lohifilee ruodottomaksi. Ripottele pinnalle sormisuola ja ruokosokeri. Huuhtele, hienonna kevätsipuli ja ripottele lohifileen päälle. Anna kalan maustua huoneenlämmössä puolesta tunnista tuntiin. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kypsennä grillissä.

4 kommenttia:

  1. Lohta ja kevätsipulia,oi kesä! Enää uudet perunat puuttuu :) mut täähän oliki vasta keväälle päivitetty :) simppeliä herkkua,nam!

    VastaaPoista
  2. Heh, mietin kyllä joko tämä voisi siirtyä kesäaikaan. Eilen olisikin voinut, mutta tänään on taas melko keväistä. Täällä tullaan vähän myöhässä näiden vuodenaikojen kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa tuoretta lohta ja kevätsipulia njam! :) ♥

    VastaaPoista