sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Aamiaissämpylät

Jo hieman kuivahtaneet sämpylät kannattaa jatkojalostaa. Lopputulos on aika hyvä :)




AAMIAISSÄMPYLÄT

sämpylöitä (jo hieman kuivahtaneet yksilöt sopivat tähän mainiosti)
juustoa
kinkkua
kananmunia (1 muna per sämpylä)
timjamia tai muuta tuoretta yrttiä

Koverra sämpylään reilu aukko. Tee aukosta riittävän suuri jotta täytteet pysyy reunojen sisällä. Täytä sämpylä juusto- ja kinkkusiivulla ja riko päälle yksi kokonainen kananmuna. Paista sämpylöitä 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Ripottele päälle tuoretta yrttiä.

Kuivata sämpylän sisukset korppujauhoksi.

11 kommenttia:

  1. Ihana kuva ja kiva tapa tarjota kananmunia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Monta kärpästä yhdellä iskulla ;)

      Poista
  2. Loistovinkki! Muita leipiä saa paahtimessa paremmiksi, mutta sämpylät eivät ainakaan meidän +40 v. vanhaan paahtimeen mahdu. Tätä aion kokeilla, kiitos!

    VastaaPoista
  3. Näitä syötiin äitienpäivän aamiaisella, olisikin muuten ollut kuivahko aamupala :) Meillä sämpylän puolikkaat kärähtää aina jos niitä yrittää parantaa paahtimessa. Usein kuivahtaneet sämpylät päätyykin korppujauhoksi tai lampaille :)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei niin tuoreista sämpylöistä saa vaikka mitä, kuten näitä ja korppujauhoja ;)

      Poista
  5. Loisto idea!

    Keittiötä raikotessa mietin, annanko kuivahtaneet sämpylät koiralle vai jaksanko kuivata korppujauhoksi. Täytyypä kokeilla, miten nämä maistuu iltapalana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Näin saat korppujauhoja, iltapalan ja palasen myös koiralle :)

      Poista
  6. Erinomainen idea ja upea kuva!

    VastaaPoista
  7. Raiviosta terveisiä,kesänjatkoa!! Tämä oli nokkela idea, meilläkin tämä olisi varmaan suosittu,kokeillaan. :)

    VastaaPoista