torstai 13. kesäkuuta 2013

Klassikkoleipä BLT Caesarkastikkeella - Hellmann's majoneesi

Kerrosleipien klassikko - BLT (bacon, lettuce, tomato) lämpenee meidän grillissä (tai pannussa) vähintäänkin muutaman kerran kesässä. Tämä kesäleipä sai maustajakseen suosikkisalaattini kun pääsin blogiringin kautta mukaan grillaamaan amerikkalaistyyppistä rentoa kesäruokaa Hellmann's majoneesia hyödyntäen.






Olen ollut melko rajoittunut valmismajoneesin suhteen. Purkkimajoneesikokeilut on ollut kerta toisensa jälkeen epäonnistuneita. Majoneesin valmistus ei ole suurensuuri vaiva mutta siitäkin huolimatta joskus emulsion valmistus on tuntunut liian työläältä urakalta ja ruokasuunnitelmat on mennyt uusiksi. Mutta nyt Hellmann´s on tuonut markkinoille sen luokan majoneesit, että rohkenen epäillä viitsinkö valmistaa itse majoneesia vähään aikaan.

Hellmann´s majoneesia löytyy niin maustettuna (chili, sinappi ja valkosipuli) kuin maustamattomana, myös laittii. Lisäksi sarjasta löytyy salaatinkastikkeet (caesar, valkosipuli-yrtti, thousand island, hunaja-sinappi ja balsamico).

Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa maksimissaan kaksi päivää, mutta parhaimmillaan se on heti valmistuksen jälkeen. Sen lisäksi että Hellmann´s majoneesi maistuu majoneesilta se myös säilyy. Purkki säilyy avattuna jääkaapissa noin kuukauden. Eli koko purkkia ei tarvitse käyttää kerralla.

BLT:n voi rakentaa isoon ciabattaan ja leikata pienemmiksi annoksiksi. Toki leivän voi yhtä hyvin rakentaa perinteisempään muotoon vuoka(paahto)leivistä. Itse oikaisin broilerin suhteen ja käytin kaupan grillattua broileria. Vaihtoehtoisesti voi grillata itse pari broilerin rintafileetä. Caesarin tapaan maustetun majoneesin voi korvata Hellmann's Caesar salaatinkastikkeella.









BLT CAESARKASTIKKEELLA JA BROILERILLA Neljälle

ciabatta- leipää
½ grillattu broileri (tai kaksi rintafileetä)
½ pkt pekonia
2-3 kypsää tomaattia
romaine- salaattia (tai muuta mielellään rapeaa salaattia)
parmesanlastuja

caesarmajoneesi:
2 dl Hellmann‘s Real Mayonnaise
2 anjovisfilettä
½ valkosipulinkynsi
½ tl worcester- kastiketta

Aloita kastikkeesta. Kuori ja hienonna puolikas valkosipulinkynsi. Hienonna anjovisfileet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Huuhdo ja kuivaa salaatti. Huuhdo ja viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi. Paista/grillaa pekonit rapeiksi ja siirrä ne talouspaperin päälle valumaan. Jos käytät grillattua broileria, leikkaa broilerin puolikas siivuiksi ja paahda siivuihin kaunis pinta. Halkaise ciabatta ja paahda se grillissä/pannussa molemmin puolin.

Lähde kokoamaan leipää. Lisää leivänpohjalle salaattia, parmesanlastuja, pekonia, broileria ja tomaattia. Viimeistele caesarmajoneesilla ja nosta päälle ciabatan kansi. Leikkaa annospaloiksi. Tarjoa heti.








Yhteistyössä Hellmann´s



4 kommenttia:

  1. Leipä näyttää aivan mielettömän hyvältä! On ollu mahtava seurata, miten monipuolinen majoneesi onkaan! Loistoreseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihan samaa mietin kun kävin katselemassa muiden majoneesijuttuja, ihan mielettömän mahtavia ideoita! :)

      Poista
  2. Hurjan hyvännäköinen leipä - menis just nyt :)

    VastaaPoista