torstai 18. heinäkuuta 2013

290613 Seinäjoki ja mansikkakakku

Seinäjoen tapahtumakesä sai täydennystä kun joukko ruokabloggaajia kokoontui Kaikki äitini reseptit- blogin Nannan luokse kesäkuun lopulla. Ihania uusia tuttavuuksia ja rentoa menoa. Ruoka oli todella hyvää eikä todellakaan tarvinnut ajella nälkäisenä kotiin. Kiitos isäntäväelle ja kaikille uusille tuttavuuksille!









Vein mukanani mansikoilla kuorrutetun valkosuklaajuustokakun. Unohdin kuvata kakkuni paikan päällä kun ihailin ja nautiskelin muiden luomuksia. Mutta eipä hätää. Tätä kakkua on leivottu kesän aikana muutaman kerran. Kokoa on vaihdeltu normaalista tuplaan ja puolikkaaseen. Pelkästään tuo (tärkein) tuplakoko meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia. Kun se ei meinannut hyytyä millään. Mutta lopulta sekin matkasi kokonaisena Seinäjoen blogitapaamiseen.




MANSIKOILLA KUORRUTETTU VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

75 g voita
200 g digestivekeksejä
100 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 kananmunaa

täyte:
4 dl ranskankermaa
tuoreita mansikoita

Sulata voi kattilassa. Murskaa keksit niin hienoksi kuin mahdollista. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (n.24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laske hieman uunin lämpöä ennen kuin lisäät kakun takaisin uuniin.

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa välillä sekoittaen. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa ja kananmunat. Sekoita hyvin.

Kaada seos kakkuvuokaan. Paista kakkua noin 35 minuuttia 170 asteisessa uunissa. Pinta ei saa ottaa väriä.

Kakku on hyvä paistaa hyvissä ajoin, mielellään edellisenä päivä. Jäähdytä kakku ja anna makujen tasaantua jääkaapissa.

Valmista täyte juuri ennen tarjoilua. Lisää juustokakun päälle ranskankerma ja paloittele pintaan tuoreita mansikoita. Tähän aikaan vuodesta kakkuun sopii erinomaisesti myös mustikat ja vadelmat.



2 kommenttia:

  1. Siis eikö ihan oikeasti siinä päällä ollut mitään muuta kuin ranskankermaa, ei sokeria ei mitään? Miten sait siitä niin mukavan valuvaa?

    VastaaPoista
  2. Heh. Mukavan valuvaa siitä tuli siksi kun en vatkannut ranskankermaa tarpeeksi. Se jäi liian löysäksi ja koska tein sen valmiiksi liian aikaisin niin se valui entisestään. Seinäjoen jälkeen olen aavistuksen viisaampi. Paras tapa mielestäni on kaapia tuo ranskankerma suoraan purkista kakun päälle. Ranskankerma ei kaipaa sokeria, mutta jos haluaa niin esim vaniljasokeria voi hieman ripotella päälle :)

    VastaaPoista