lauantai 20. heinäkuuta 2013

Lauantai

Ajattelin viettää peruslauantain, mutta tuo aatos korjattiin melko aikaisin aamulla. Ollaan jo tovi odotettu milloin viimeinen karitsa syntyisi. Eilen uuhi näytti siltä ettei edessä ole enää pitkä odotus. Ja niin sieltä tuli aamuyöllä kaksi karitsaa, tyttö ja poika. Juuri kun edellinen on lähes vieroitettu pullosta niin taas on saanut ottaa esiin vauvojen tuttipullon. Lammas hoitaa lapsensa hyvin, mutta lisämaitoa pienet kumminkin kaipaavat. Tiedän taas mitä seuraavat kuukaudet teen. Toisin kuin voisi luulla karitsa ei ole heti syntymän jälkeen valkoinen ja pehmoinen kuin lambi. Joten kuvaillaan vasta kun muuttuvat pehmoisiksi.

Latesta on tullut jo iso poika. Se saa kulkea äitinsä kanssa vapaasti pihassa. Kävivät sitten kiitokseksi syömässä kukat rappusilta.Late 2kk


Late ja äiti


Kanat sai vihdoinkin ulkohäkin, siitä lisää myöhemmin. Käytiin lasten kanssa katsomassa lähitilan lehmiä. Kaverit oli ihania ja tykkäsivät kovasti kamerasta.
Ryhmäkuva

3 kommenttia:

 1. Moi Late! Kiva nähdä kuinka hienosti kasvat! Ja ihania karitsauutisia teillä!!

  Keritsin juuri tänään yhden meidän "lampaan" ja samalla irrottelin punkkeja lagoton kuonosta, takapuolesta ja korvasta. Onneksi Frontline toimii ja punkit olivat kuolleita. Kiitokseksi meidän karitsainen nappasi savulohen perkeet lautaselta ja levitti ne syödessään pitkin sohvaa...

  VastaaPoista
 2. Voi ei ;) Nuo lagotot kyllä osaa. Yritin aikoinaan siirtää koirat raakaruokaan ja minua neuvottiin antamaan kanansiipiä kokonaisena. Tämä kikkarakarva otti ne ja tunki sohvan rakoihin. Siihen jäi kokeilut siltä erää :) Meillä oli nahkasohva, toivottavasti teilläkin :)

  Luin jostain että elävä punkki irtoaisi hyvin kun sitä hankaa juuresta topsipuikolla molempiin suuntiin. En tiedä toimiiko. Täytyisi kokeilla ensi kerralla. Tosin ei ehkä tule siinä kammotuksessa mieleen. Kunhan vaan saa äkkiä pois sen.

  VastaaPoista
 3. Juu, onneksi on nahkasohva - sainkin siitä kivan kimmokkeen pyyhkiä ja öljytä soffat.

  Oli varmaan kivat löydöt sohvatyynyjen välistä!

  VastaaPoista