perjantai 2. elokuuta 2013

Kuhaburger

Tuore kala ja uudet perunat, nam. Kesä on parasta kalaruoka-aikaa. Kalasta valmistuu helppoa, nopeaa ja maukasta ruokaa. Yksinkertainen kala-ateria syntyy paistetusta kuhasta, tillistä, kananmunasta ja voisulasta. Tarkempi ohje löytyy täältä.

Vaihtelun vuoksi testasin kuhaburgeria Ravintola Masuunin keittiömestarin Mikko Kauton tapaan. Kesän lempiburgeri oli tässä.






KUHABURGER neljälle

4 sämpylää tai muuta maukasta leipää kevyesti grillattuna
4 kuhafilettä
salaattisekoitusta (esim. romaine, punamangoldia)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tomaatti-kevätsipulisalaattia
remoulade-kastiketta

Tomaatti-kevätsipulisalaatti:
8-10 kirsikkatomaattia
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
reilusti kevätsipulia
suolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria

Remoulade-kastike:
3 rkl majoneesia
½ dl creme fraichea
vähän kaprista hienonnettuna
pieni loraus sitruunan mehua
hienonnettua lehtipersiljaa
hienonnettua kevätsipulia
hienonnettua tilliä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Aloita hampurilaisen valmistus tomaatti-kevätsipulisalaatista ja remoulade-kastikkeesta. Halkaise kirsikkatomaatit ja sekoita kaikki ainekset. Anna maustua 2 tuntia. Sekoita remoulade-kastikkeen ainekset sekaisin ja anna maustua jääkaapissa mielellään pari tuntia. Kastike on erittäin hyvää seuraavana päivänä paistetun kalan ja uusien perunoiden kanssa.

Revi salaatti reiluiksi paloiksi ja mausta. Halkaise ja paahda sämpylät. Paista kuha voin kera pannulla ja mausta suolalla. Kasaa hampurilainen ja tarjoa lisänä esim. keitettyjä uusia perunoita tillin kera. Voit halutessasi myös paahtaa keitetyt perunat. Kuumenna oliiviöljy ja paahda perunat kauniin ruskeiksi. Lisää vähän suolaa, hienonnettua tilliä ja ruohosipulia.

1 kommentti:

  1. Tämä ohje näyttää niin hyvältä, että minäkin voisin innostua burgereista!

    VastaaPoista