tiistai 29. lokakuuta 2013

Lämmin porkkana-lehtikaalisalaatti

Se on kaunis kuin mikä ja maistuu herkulliselta näin loppusyksystä siis lehtikaali. Tavallisesti hauduttelen tähän vuodenaikaan jo ahkerasti pataruokia, mutta leudot ilmat ovat muuttaneet tottumuksia hieman kevyempään suuntaan. Lokakuu ei suinkaan ole ollut lihaton, mutta joukossa on ollut tavallista enemmän muuta kuin lihaa.

Tämä yksinkertainen porkkana-lehtikaalisalaatti maistuu hyvältä. Lehtikaali saa ihastuttavan rapsakkuuden ja syvän sävyn kun sitä freesaa hieman pannulla.








LÄMMIN PORKKANA-LEHTIKAALISALAATTI
2:lle

400 g porkkanaa
50 g lehtikaalia (3-4 dl hienonnettuna)
80 g fetaa tai muuta juustoa
tilkka öljyä
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuori ja puolita porkkanat. Laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada sekaan tilkka öljyä. Paista porkkanoita noin 35 minuuttia tai kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Huuhtele ja hienonna lehtikaali. Kuumenna pannu ja freesaa lehtikaalia muutama minuutti ei kumminkaan niin kauaa että lehtikaali alkaa tummumaan. Tarkoitus on saada syvä vihreän sävy ja hiven rapsakkuutta. Mausta ripauksella suolaa.

Yhdistä porkkanat, lehtikaali ja feta. Tarjoa lämpimänä. Joukkoon voi paahtaa myös pinjansiemeniä.

3 kommenttia:

  1. Ihana ohje ja tämän tapaista salaattia teen itsekin usein. Porkkana vaihtuu tosin joskus kurpitsaan tai bataattiin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Lehtikaali toimii varmasti myös kurpitsalla ja bataatilla :)

    VastaaPoista