perjantai 4. lokakuuta 2013

Roosa nauha -päivä

Naisten yleisin syöpä on rintasyöpä. Noin joka 8. nainen sairastuu jossain elämänsä vaiheessa rintasyöpään. Tänään 4.10. vietetään Roosa nauha -päivää. Teemapäivänä pukeudutaan pinkkiin ja kerätään varoja rintasyövän vastaiseen taisteluun. Suora rahallinen lahjoitus ei ole ainoa vaihtoehto olla mukana tässä tärkeässä asiassa. Sillä moni yritys on lähtenyt mukaan kamppanjaan omilla tuotteillaan ja jokaisesta ostetusta kampanjatuotteesta menee pieni, mutta tärkeä osa suoraan rahastoon. Tuotteen tunnistaa usein roosan sävystä ja Roosa nauha -merkistä. Esimerkiksi nämä tuotteet ovat kamppanjassa mukana: Pinkki Ankarsrum Original yleiskone, KAI Pure Komachi Pink ja Iloleipuri useammalla kuin yhdellä tuotteella.

Mikä voisi sopia tähän päivään paremmin kuin syksyinen puolukkarahka. Nyt kun puolukoita on vielä mahdollista poimia suoraan metsästä. Minä tosin poimin omani pakastimesta. Tämän helpompaa jälkiruokaa/välipalaa ei olekaan. Puolukat voi hyvin korvata muillakin marjoilla.


PUOLUKKARAHKA

2 dl vispikermaa
250 g / 1 pk maitorahkaa
3 dl puolukoita (puolet soseutettuna tai survottuna)
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma. Lisää maitorahka, puolukkasurvos, puolukat (jätä hieman koristeluun) ja sokerit. Sekoita. Koristele kokonaisilla puolukoilla.


4 kommenttia:

 1. Pukeudu pinkkiin ja syö pinkkiä :)
  Herkulliset kuvat!

  VastaaPoista
 2. hei, piti ihan tulla noin kauniin postauksen nähdessäni huikkaamaan, että bloggareiden tämän kuukauden ruokahaasteen teemana on juustikin tuosta syystä pinkki :-) sen kunniaksi bloggaajaat haastetaan pekemään pinkkiä ruokaa ja osallistumaan haasteen kylkeen perustettuun Roosa nauha- keräykseen :-) osallistumaan pääsee täältä: http://www.andalusianauringossa.com/2013/10/lokakuun-ruokahaaste-think-pink.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokahaasteeseen osallistuttu! Kiitos :)

   Poista