maanantai 7. lokakuuta 2013

Syksyn pieniä suuria iloja

Meidän eläinperheessä on ollut tänä vuonna varsin tapahtumarikas vuosi. Vaikka joukkoon on mahtunut paljon vastoinkäymisiä niin ilonhetkistä ollaan saatu nauttia sitäkin enemmän.

Suurin saavutus on ehkä Late-lammas, joka vihdoin 3kk ikäisenä oppi juomaan itse. Kesä meni tuttipullorallia pyörittäessä. Olin menettänyt jo toivon tuon Laten suhteen, mutta niin vaan sekin pääsi yllättämään.

Tilan vihainen kukkoisäntä sai lähteä keväällä. Tilalle tuli pääsiäisenä kuoriutunut Anselm. Nuoresta iästään huolimatta uusi kukko on hoitanut tehtävänsä kunnialla. Tosin ihan helpolla kanat eivät ole selvinneet näistä oppikuukausista. Yksi kanoista alkoi hautomispuuhin ja kukko piti huolen siitä ettei kanan tarvitse yhden munan takia maata paikallaan 21 vuorokautta. Munia oli yhteensä 10 ja niistä tuli viisi tipua. Tiput kasvaa hirmuista vauhtia. Nyt vain odotetaan mitä näistä tulee isona. Toivottavasti joukossa on edes muutama kana.10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sitäpä mutta nämä kuvat on otettu jo viime viikolla. Näillä on niin hurja kasvuvauhti että söpöys hieman kärsii tällä hetkellä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ensi viikolla vietetäänkin sitten ristiäisiä :)

   Poista
  2. Nimipohdinnat käy kuumana. :)

   Poista
 3. Onpa suloisia, voisiko joku noista pysyä tuonkokoisena ja muuttaa meille?

  PS Siivosin tänään reseptilaatikkoani ja kas kummaa siellähän oli repäisty talteen erään Annaleenan vuohenjuustokasvislasagne ;-) Silloin ei vielä tunnettu, kun olen ottanut sen to-do-kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas kummaa, sehän sopii tähän lihattomaan lokakuuhun :)

   Vaatii vielä hieman harjoitusta että saan kasvatettua pysyvästi pieniä ,suloisia tipuja :) Mutta miten olisi viiriäiset? :)

   Poista
 4. Tormakan näköisiä tipusia! Koska niistä erottaa kasvaako niistä kukkoja vai kanoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiput on kasvaneet näistä kuvista jo melkoisesti. Uskoisin että kohta tämä ensikertalainen osaa päätellä sukupuolet. Osaava sen varmaan pystyisi jo sanomaan :)

   Poista
 5. Voi mitä suloisia tipuja täällä onkaan!! <3

  VastaaPoista