keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sipulipihvin päivitys






Perinteinen sipulipihvi on loistava. Sen voi valmistaa joko kokolihasta tai jauhelihasta. Lopputulos syntyy helposti ja vain muutamalla raaka-aineella. Sipulipihvi saattaa olla jonkun makuun kuiva sillä perinteinen versio nautitaan ilman kastiketta. Tällä kertaa pihvit saivat seurakseen kastikkeen. Tämän kermaisen kastikkeen voisi ihan hyvin korvata vaikka punaviinikastikkeella. Ahkera emäntä olisi tietenkin keittänyt pohjan itse, mutta tänä vuonna sekin jäi väliin. Käytin kastikkeessa kaupan valmista lisäaineetonta kastikepohjaa.


SIPULIPIHVIT KERMAKASTIKKEELLA
4:lle

noin 400 g jauhelihaa tai kokolihaa (nautaa tai hirveä)
2 sipulia
suolaa ja mustapippuria
ruokaöljyä & nokare voita
2 dl demi-glace kastikepohjaa
noin 1 dl kermaa

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Mausta jauheliha suolalla ja vasta rouhitulla mustapippurilla. Muotoile jauhelihasta öljytyin käsin kuusi noin 1,5 sentin paksuista pihviä. Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi. Paista sipulirenkaita pannulla niin että saavat hieman väriä. Siirrä sipulit sivuun ja paista pihvit. Kaada sekaan demi-glace ja kerma. Anna pihvien hautua 5-10 minuuttia. Viimeistele pihvit paistetuilla sipulirenkailla. Tarjoa perunamuusin kera.




2 kommenttia:

  1. Nam! Kunnon annos sipulipihvejä ja muussia.. taisi yksi viikonlopun ruoka juuri selvitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaiset raaka-aineet ja herkullinen lopputulos :)

      Poista