lauantai 9. marraskuuta 2013

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka






Näin syksyllä juustot alkavat maistumaan erityisen hyviltä. Se lienee ihan ymmärrettävää. Täytyyhän kehon rasvavarastot olla hyvällä mallilla ennen pakkasia. Vuohenjuusto maistuu minulle kyllä kesät talvet, mutta tässä piirakassa se maistuu taas erilaiselta ja ihanalta. Piirakan valmistus aloitetaan punasipulihillokkeen hauduttamisella. Pehmeä vuohenjuusto levitetään muotoon leikatun voitaikinan päälle. Pinnalle ripotellaan punasipulihilloketta ja halkaistuja kirsikkatomaatteja.



TOMAATTI-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA

500 g voitaikinaa (esikaulittu ja laskostettu)
2 punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
150 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1 rasia kirsikkatomaatteja
timjamia
kananmuna voiteluun

Kuori ja viipaloi punasipulit ohuiksi siivuiksi. Paista sipuleita oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Mausta suolalla. Kypsennä sipuleita keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmeitä. Alenna lämpöä ja lisää balsamiviinietikka ja sokeri. Sekoita hyvin. Kypsennä vielä noin 20 minuuttia. Lisää balsamiviinietikkaa jos hilloke tuntuu kuivalta. Jäähdytä.

Kauli sulanut voitaikina niin, että saat leikattua siitä normaalin kakkuvuoan kokoisen piirakanpohjan. Jämäpalat kannattaa kaulia uudelleen ja paistaa niistä vaikka omenapiirakoita. Leikkaa kevyesti (ei läpi asti) piirakkapohjaan noin sentin paksuinen reuna. Voitele reuna kananmunalla. Levitä piirakan keskelle pehmeä vuohenjuusto. Ripottele päälle punasipulihilloketta ja asettele pintaan halkaistut kirsikkatomaatit. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes reunat on saaneet kauniin värin.




10 kommenttia:

  1. Jo on herkkua! MInä olen tehnyt punasipuli-vuohenjuustoleipiä, mutta tällainen piiras ei ole käynyt mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nam. Vuohenjuusto kuinka vain nautittuna on aina yhtä herkullista :)

      Poista
  2. Tämä menee ehdottomasti testaukseen!
    Tuohon vielä kylkeen hyvää punaviiniä ja vihreää salaattia niin avot! Ateria on täydellinen! :)

    VastaaPoista
  3. Oi nam! :) Kuulosta ja näyttää niiiiiin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se on se vuohenjuusto <3 Koskahan ne ensimmäiset maidontuottajat muuttavat meille :)

      Poista
  4. Onpa kaunis piirakka! Ja vuohenjuusto ja tomaatti, sehän nyt on aina ihan tykki yhdistelmä!

    VastaaPoista
  5. Mä innostun taas pienen paussin jälkeen :) upea luomus ja varmasti maistuu ! Testaukseen ehottomasti!

    VastaaPoista